Magyar Péter már politikai hulla, csak még senki nem szólt neki

• 2024. április 01., hétfő •
Hiteles és őszinte, amit Varga Judit az interjúban elmondott a magánéletével és Magyar Péterrel kapcsolatban, erre az egyik legerősebb bizonyíték, hogy pontosan a volt feleség által lefestett figura az, ami a mi szemünk előtt is kirajzolódott Magyar Péterről az utóbbi hetekben – kommentálta a szerdai Frizbi-interjút az Origónak Megadja Gábor eszmetörténész, a Századvég kutatóintézet igazgatója.
Magyar Péter már politikai hulla, csak még senki nem szólt neki

Meggyőződésem, hogy Varga Judit igazat mondott az interjúban, és afelől sincs kétségem, hogy tiszták a szándékai. Abban is biztos vagyok, hogy Magyar Péter pontosan olyan a valós életben, mint amilyennek ő – tizenvalahány év együttélés után – lefestette nekünk – fogalmazott Megadja Gábor az Origo megkeresésére.

Felidézte: Varga Judit szavait megerősíti egyebek mellett az is, hogy Magyar Péter – bár senki nem kérdezi 

– gyakran és szívesen hivatkozik arra, hogy belbudai elit családba született.

Eközben volt felesége arról beszélt: Magyar lenézte az ő vidéki rokonait, barátait. Megadja Gábor szerint az embernek az a benyomása támad ezek alapján, hogy Magyar Péter úgy gondolja, neki minden megjár: például „családi alapon” az állások 4-5 milliós fizetéssel, csekély erőfeszítésért cserébe. 

Ugyanakkor az is kiderült Varga Judit elbeszéléséből – folytatta a Századvég szakértője –, hogy a pedigréjére olyan büszke, 

magát egyébként jelentősen túlértékelő Magyar rendkívüli módon sérelmezte, hogy nem ő, hanem a felesége, egy vidéki „jogászlány” futott be nagy politikai karriert és lett igazságügyi miniszter. 

„Varga Judit politikai pályája önmagában is megáll, egy nagyon jelentős teljesítmény. De miután kiderült, hogy felelős kormányzati feladatai közepette őt ez az ember odahaza nem hagyta élni, létezni, a szememben megtízszerezi Varga Judit teljesítményét. Hozzáteszem: sejthető, hogy még így sem ismerjük az egykori miniszter családi problémáit valós súlyuk szerint, mert nyilván nem mesélt el mindent az interjúban” – mondta Megadja Gábor.

Bevallom, én nagyon dühös lettem, amikor ezt az interjút meghallgattam. 

Miniszterként, három gyerekkel helytállni, egy élősködővel a nyakán, aki verbálisan és fizikailag is bántalmazza... Én nem hiszem, hogy ezt sokan végig tudták volna csinálni úgy, ahogy Varga Judit. Tényleg minden tiszteletem az övé!”

Megadja Gábor úgy fogalmazott: az elbeszélések és a hangfelvétel alapján úgy tűnik, hogy 

Magyar Péter egyfajta sértettséggel vegyes uralkodni vágyással és gonoszsággal viszonyult Varga Judithoz. 

Szerinte Magyar Péter jelenleg nem a Fidesznek vagy a kormánynak árt, hanem éppen az ellenzéknek. A baloldal már nyilván szívesen szabadulna tőle, de nem tud – kaptak ajándékba egy elszabadult, hiteltelen figurát, aki rájuk ég. „Ezért ideges Hadházy Ákos, ezért dühösek Gyurcsányék, mert Magyar Péter most már az ő ballasztjuk”.

Hozzátette: véleménye szerint 

Magyar Péter már egy politikai hulla, csak még senki nem szólt neki 

– ő maga pedig még nem regisztrálta ezt, mert az önimádata nem engedi.

 
Forrás: origo.hu
Fotó: Facebook

közösség

további frisss

lap tetejére