Lövöldözés történt Bécsújhelyen, egy katona életét vesztette

• 2023. január 06., péntek •
Lövöldözés történt a bécsújhelyi (Wiener Neustadt) repülőtéri laktanyában pénteken, egy katona életét vesztette és egy másik megsebesült - közölte Michael Bauer katonai szóvivő.
Lövöldözés történt Bécsújhelyen, egy katona életét vesztette

11.20

A hadsereg tájékoztatása szerint a lövések pénteken reggel 6 óra 55 perc körül dördültek el. A katona állítólag tüzet nyitott és több lövést adott le az őrállomáson – mondta Michael Bauer, a hadsereg szóvivője az APA-nak. A 20 éves alsó-ausztriai férfi ezt megelőzően állítólag megfenyegette társait az őrségváltáskor, és fizikailag megtámadta felettesét – egy 54 éves burgenlandi altisztet - írják. 

A vita során több lövés is eldördült, majd a sorkatona halálos találatot kapott - áll a szövetségi védelmi minisztérium pénteki írásos közleményében. Az őrmester megsérült, jelenleg kórházban ápolják. Az érintettek pszichológiai ellátásban részesülnének. A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint vizsgálóbizottságot hoztak létre. 

A tájékoztatás további részéből kiderült az is, hogy az őrség általában négy katonából és egy felügyelőből áll, csak egy fegyveres katona áll a laktanya sorompójánál. A többiek fegyvertelenek és készenlétben állnak az őrállomáson. A felügyelő is fel van fegyverezve. A 20 éves férfi, akit megöltek, minden bizonnyal az őr volt, aki a sorompó előtt állt. 

9.45

A lövöldözésre kicsivel reggel hét előtt került sor egy őrkatona és felettese közötti vita részeként. Az őrkatona több lövést adott le az őrbódéban, mire felettese rálőtt. Az őrkatona meghalt, a magasabb rangú katonatiszt pedig megsebesült, őt kórházba szállították.

Az ügyben nyomozást indítottak. Jelenleg a nyomok rögzítése és a kihallgatási folyamat zajlik - közölte Johann Baumschlager rendőrségi szóvivő.

közösség

további frisss

lap tetejére