Bréking! Leszállt az első ember a Nap felszínére!

frisss.hu, vilaghalo.info • 2015. július 16., csütörtök •
Állítja az észak-koreai állami hírügynökség. Akkor meg biztosan úgy is van...
Bréking! Leszállt az első ember a Nap felszínére!

Ezt is megértük. Ember a Napon! Hihetetlen, de sikerült! Az észak-koraiak ezt is megcsinálták. És ez nem kamu, hiszen az állami hírügynökség jelentette be.

Hung Il Gong 2014-ben hajtotta végre a lehetetlen küldetést, amikor első emberként egy speciálisan erre a célra kifejlesztett rakéta fedélzetéről a Nap felszínére lépett. A hős egyedül utazott, és négy órával érkezését követően szállt le a csillag túloldalán.

"Örömmel jelentjük be, hogy végrehajtottuk az első sikeres küldetést, amellyel embert juttattunk a Napra. Észak-Korea ezzel megelőzte a világ összes többi országát, Hung Il Gong pedig nemzetünk nagyja, igazi hős, aki megérdemli, hogy ehhez méltő fogadtatásban részesüljön, amint hazatér!"  - így a koreai híradó.

A legzseniálisabb az egészben, hogy azt is megtudhattuk a híradásból, hogy az odatartó út mindössze négy órát vett igénybe, így a nemzeti hős vacsorára már haza is ért. Természetesen komoly célja is volt az utazásnak, Hung Il Gong-nak napfolt-mintákat kellett gyűjtenie. Ezt is sikeresen végrehajtotta, mondanom sem kell.

Szóval a helyzet az, hogy a nap felszíne több, mint 5000 fokos, pont ötszöröse a földünkön előforduló láva hőmérsékletének, valamint 149 600 000 kilometer távolságra van tőlünk. Négy óra alatt nem is rossz, ugye? Csupán 23 240 000 mérföldes sebességgel kell hozzá haladni, ami a hangsebesség 30 500 szorosa. Semmiség.

Hihetetlen, hogy 2015-ben vannak civilizált (-nak hitt) országok, ahol a kormány megengedheti magának, hogy hasonló képtelenségekkel vezesse félre országa népét. Még jó, hogy nálunk nincsenek ilyenek....

közösség

további frisss

lap tetejére