Lehet bontani a pezsgőt: 99,72 százalék, hogy Rossi válogatottja kijut az Eb-re!

index.hu • 2023. szeptember 10., vasárnap •
Mit tesz öt és fél hónap, továbbá három győzelem és egy döntetlen, no meg egy zseniális szövetségi kapitány?
Lehet bontani a pezsgőt: 99,72 százalék, hogy Rossi válogatottja kijut az Eb-re!

Amikor március 21-én, az Európa-bajnoki selejtezők előtt a Reuters hírügynökség prognózist jelentetett meg a válogatottak kijutási esélyeiről a 2024-es németországi Európa-bajnokságra, a mieink még csak a tizennegyedikek voltak a sorban a 74 százalékos sansszal. Most viszont, a belgrádi bravúros 2–1-es győzelem után 99,72 százalékra ugrott ez a mutató, és a már matematikailag is kijutott Franciaország, valamint Portugália mögött harmadikok vagyunk a rangsorban! - írja az index.hu.

Március 21-én történt, hogy a Reuters hírügynökség a Nielsen közvélemény-kutató és prognózisok gyártásával foglalkozó világcég jelentésére alapozva publikálta előrejelzését arra vonatkozóan, hogy mely válogatottak bejutásának legnagyobb az esélye a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság 24-es mezőnyébe. 

A rendező Németország, ugye, automatikus szereplője a döntőnek, Joshua Kimmichéken kívül a következő válogatottak kijutását valószínűsítette a cég: Portugália, Belgium, Dánia, Hollandia, Lengyelország, Szerbia, Franciaország, Csehország, Olaszország, Anglia, Magyarország, Svédország, Wales, Szlovénia, Norvégia, Románia és Bosznia-Hercegovina. 

A KIJUTÁSI VALÓSZÍNŰSÉGEK SORRENDJÉBEN MAGYARORSZÁG CSUPÁN A 14. HELYET FOGLALTA EL 74 SZÁZALÉKKAL, SZERBIA PÉLDÁUL A MAGA 86 SZÁZALÉKOS VALÓSZÍNŰSÉGÉVEL JÓVAL MEGELŐZTE MARCO ROSSI VÁLOGATOTTJÁT, VLAHOVICSÉK AZ ELMÉLETI KILENCEDIK HELYEN ÁLLTAK.

A sorrend a selejtezők kezdete előtt:

1. Portugália 96 százalék, 2. Svájc 90 százalék, 3. Horvátország 90 százalék, 4. Spanyolország 90 százalék, 5. Belgium 88 százalék, 6. Dánia 88 százalék, 7. Hollandia 87 százalék, 8. Lengyelország 86 százalék, 9. Szerbia 86 százalék, 10. Franciaország 86 százalék, 11. Csehország 82 százalék, 12. Olaszország 78 százalék, 13. Anglia 77 százalék, 14. Magyarország 74 százalék, 15. Svédország 58 százalék, 16. Wales 53 százalék, 17. Szlovénia 46 százalék, 18. Norvégia 44 százalék, 19. Románia 42 százalék, 20. Bosznia-Hercegovina 40 százalék.

Magyarország már a top háromban

Időközben eltelt öt és fél hónap, a mieink legyőzték a csoportban Bulgáriát, Litvániát, csütörtökön Belgrádban a jóval esélyesebbnek tartott Szerbiát, remiztek Montenegróval, és a selejtezők félidejében 10 ponttal vezetik a G csoportot a 7 pontos Szerbia és az 5 pontos Montenegró előtt. (Az első kettő egyenes ágon továbbjut.)

PÉNTEKEN MEGJELENT A LEGÚJABB PROGNÓZIS, AMELYNEK FELUGROTTUNK A HARMADIK HELYÉRE A MÁR MATEMATIKAILAG IS KIJUTOTT, ÖTBŐL ÖT GYŐZELEMMEL RENDELKEZŐ FRANCIAORSZÁG (100%), TOVÁBBÁ A SZINTÉN HIBÁTLAN PORTUGÁLIA (99,96 SZÁZALÉK) MÖGÉ 99,72 SZÁZALÉKOS MUTATÓNKKAL. 

Igazából egyetlen kapitális meglepetés van érlelődőben, a H csoportot Finnország vezeti Dánia és Szlovénia előtt, annak köszönhetően, hogy a közvetlen vetélytársak közül Szlovéniát 2–0-ra megverte.

Magyarország valószínű továbbjutása nem meglepetés, annál inkább az, hogy veretlenül az élen áll az 59. születésnapját szombaton ünneplő Marco Rossi együttese.

A BELGRÁDI 2–1-ES GYŐZELMÜNKRE UGYANIS MÉG A NIELSEN SEM SZÁMÍTOTT.

Jelen pillanatban, a vasárnapi selejtezők előtt (Magyarország szabadnapos, Csehországgal vív barátságos mérkőzést 18.00 órai kezdettel a Puskás Arénában) így állnak a továbbjutási valószínűségek:

Ha még egy csoportot ki kéne pécéznünk, ahol áttekinthetetlen a helyzet, akkor az az E jelű ötös lenne. Itt Csehország 8, Albánia 7, Lengyelország 6, Moldávia 5 ponttal áll, és még a Feröer-szigeteknek is van egy döntetlenje. A lengyelek eddig kétszer kikaptak, a csehektől és Moldovától, és ha Tiranában nem verik meg Albániát vasárnap, akkor nagy bajba kerülhetnek. Ha valaki tudja, hogy az albánokat nem szabad lebecsülni, akkor azok mi vagyunk!

Kép: MTI

 

közösség

további frisss

lap tetejére