Lázár János minisztériuma elárulta: dolgoznak a KRESZ felülvizsgálatán

• 2023. október 24., kedd •
Kulcsfontosságú kérdés lehet a nagy teljesítményű gépjárművek felülvizsgálata.
Lázár János minisztériuma elárulta: dolgoznak a KRESZ felülvizsgálatán

A Mandiner korábban beszámolt róla, egyre többen kezdik el azt hangoztatni azt a véleményt, hogy szükség lenne a KRESZ-módosítására.

„De ezenfelül az is igaz, hogy a KRESZ jelen állapotában nem alkalmas arra, hogy mindenkinek helyet csináljon az utcán, márpedig ezt a szempontot érvényesíteni kell a szabályozásban” – szögezte le korábban Lázár János.

Ágh Péter államtitkár megerősítette, hogy zajlik a KRESZ felülvizsgálata,

és ennek része a nagy teljesítményű gépjárművek kérdésének felülvizsgálata. A KRESZ felülvizsgálatára, érdemi áttekintésére 2009 óta nem került sor - írja a Mandiner.

„Úgy gondolom, hogy a technológiai fejlődés, az új közlekedési eszközök megjelenése, a közlekedési infrastruktúra – és az ehhez tartozó társadalmi szokások –

olyan mértékben változtak, amelyet egy módosítás már nem tud hatékonyan kezelni: újat kell alkotni.

Olyan közlekedési rendet kell teremtenünk, amely reflektál a XXI. századi európai kihívásokra, amely koherens, mindenki szempontrendszerét a lehető legnagyobb mértékben figyelembe veszi, a biztonságra épül, de támogatja a gazdasági fejlődést” – közölte a közlekedésért is felelős minisztérium államtitkára. Ennek ellenére kiemelte, hogy a legfontosabb lépést a közlekedési kultúra megváltoztatásában látja.

Forrás: mandiner.hu
Nyitókép: MTI/Komka Péter

közösség

további frisss

lap tetejére