Lakberendezés környezetbarát szemlélettel

szponzorált tartalom (x) • 2024. július 09., kedd •
A környezetbarát szemlélet az élet szinte minden területén megnyilvánul. Ez alól a lakberendezés sem kivétel. Ehhez csak kellő odafigyelésre van szükség, na meg tudatos tervezésre. A végeredmény pedig egy olyan kényelmes és egyben környezetbarát otthon lehet így, amellyel mindenki csak jól jár, s a mi csodás, Föld nevű bolygónk is sokkal élhetőbb és egészségesebb maradhat.
Lakberendezés környezetbarát szemlélettel

Tudatosság, környezetvédelem és újrahasznosítás

A környezetbarát otthon kialakításához a DODO bútor kínálatában sok természetes anyag felhasználásával készült darabra lelsz. Például ha a háztartásodba olyan eszközöket, berendezési tárgyakat és dekorációs elemeket választasz, amelyek a tudatos felhasználást, a környezetvédelmet és az újrahasznosítást helyezik előtérbe, akkor nemcsak a költségeid csökkenhetnek számottevően, hanem élhetőbbé is válik a környezet, amelyben mindannyian élünk. A bambusz, a parafa és a juta, amik nemcsak környezetbarát tulajdonságokkal rendelkeznek, hanem igen tartósak és mutatósak is, szuper alapanyagok, de a természetes eredetű szálasanyagok (gyapjú, pamut, len) is kiválóak.

Egy környezettudatos otthon nemcsak az élővilág védelmét szolgálja, hanem költségmegtakarítást, kevesebb vízfogyasztást, egészségesebb környezetet is jelent, de még az ingatlan értékét is növelni tudja. Összességében még segíthet is csökkenteni a klímaváltozás negatív hatásait.

Fenntartható alapanyagok

A fa bútorok népszerűsége töretlen. Biztos te is hallottál azonban az erdőirtások miatt keletkező hatalmas gondokról. Ha környezettudatos vagy, akkor érdemes előnyben részesítened a fenntartható forrásból származó faanyagokat, s az újrahasznosított fából készült bútorokat. Ezek ugyanis a régi bútoroknak adnak új funkciót, s nem követelik meg további fák kivágását. Általában fenntartható forrásból származik a fenyő, a kőrisfa, a bükkfa és a tölgy. Minden esetben azonban érdemes lehet utánajárni az eredetnek, mert a szabályozások országonként eltérhetnek. 

A bambusz és a rattan fenntartható alapanyagok. Előbbi nagyon gyorsan nő, és újraültetés nélkül, magától regenerálódik. A rattan is igen gyorsan nő, nem igényel a feldolgozása túl sok energiabefektetést, és nincs tele méreganyagokkal. A vas, a fém, az acél és az alumínium gyártása nem mindig környezetbarát, de szinte a végtelenségig újrahasznosíthatóak. A kő egyre gyakrabban jelenik meg a bútorokon, asztalokon, székeken és padokon, napjainkban már modern bányászati technológiákkal teremtik elő, amivel jelentősen lecsökkent a környezetre mért negatív hatása.

Egy csepp természet

Minden helyiséget, ahol növényeket látunk, sokkal barátságosabbnak és hangulatosabbnak érzékelünk. Egy környezetbarát otthonból nem hiányozhatnak a zöldek, amelyekkel becsempészheted kicsit a természetet. A DODO csodaszép kaspóiban és virágtartóiban a növények is sokkal jobban mutatnak.

közösség

további frisss

lap tetejére