Kreatív írópályázat: alkoss blog- vagy vlog-bejegyzést!

• 2021. március 31., szerda •
Adott egy könyvlista, és hozzá egy kreatív (14-25 év közötti) korosztály: írópályázatot hirdettek fiataloknak. A feladat: a pályázó a kiválasztott mű egy részletét az egyik mellékszereplő szemszögéből alkossa újra. A történet környezete és ideje szabadon értelmezhető. Az átirat formája pedig legyen naplóbejegyzés (blog) vagy videonapló (vlog).
Kreatív írópályázat: alkoss blog- vagy vlog-bejegyzést!

A szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár országos kreatív írópályázatot hirdet a 14–25 éves korosztály számára. Várják olyan fiatal alkotók jelentkezését, akik örömmel tennék próbára képzeletüket, kreativitásukat, íráskészségüket, videokészítési tudásukat!
A felhívás célja, hogy a kapcsolódó könyvlistából a pályázó a kiválasztott mű egy részletét az egyik mellékszereplő szemszögéből alkossa újra. A történet környezete és ideje szabadon értelmezhető.
Az átirat formája: naplóbejegyzés (blog) vagy videonapló (vlog).  
A naplóbejegyezés (blog): minimum 2, maximum 5 A/4-es oldalból állhat (Times New Roman betűtípus, 12-es betűnagyság, maximum 1,5-es sorköz – Word formátum). A szöveget blogbejegyzés-szerűen formázza meg: használhat képeket, linkeket, kiemeléseket.
A videonapló (vlog): minimum 1, maximum 5 perces lehet (mp4 formátum – nagyméretű fájl esetén javasolt a www.filemail.com használata).
Egy pályázó maximum 3 pályaművel nevezhet.

Választható művek:
1. Jakob Grimm – Wilhelm Grimm: Hófehérke és a hét törpe
2. Lewis Carroll: Alice Csodaországban
3. L. Frank Baum: Óz, a csodák csodája
4. Rudyard Kipling: A dzsungel könyve
5.Daniel Defoe: Robinson Crusoe
6. Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk
7. Neil Gaiman: Csillagpor
8. Philip Pullmann: Az Úr Sötét Anyagai-sorozat
9. J. K. Rowling: Harry Potter-sorozat
10. Suzanne Collins: Az éhezők viadala trilógia
11. J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura-trilógia
12. George R. R. Martin: A tűz és jég dala-sorozat
13. Andrzej Sapkowski: Vaják-sorozat
14. Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes emlékiratai
15. F. Scott Fitzgerald: A nagy Gatsby
16. Bram Stoker: Drakula
17. George Orwell: Állatfarm
18. Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita

A beérkezett pályamunkákat szakértők bevonásával kategóriánként (műfaj és a beérkezett pályamunkák mennyiségétől függően életkor alapján) értékelik. A zsűri első, második és harmadik helyért járó díjakat, valamint különdíjakat oszt ki.

A bírálatnál előnyt élvez a saját fantáziavilág, egyéni kifejezőkészség, továbbá ha a pályázó a kiválasztott mellékszereplő megjelenítésére egyéb hangulatteremtő eszközöket is alkalmaz (pl.: öltözet, jelmez, környezet). Elvárás, hogy a már meglévő adaptációhoz (filmváltozat, képregény, animáció, videójáték) és könyvillusztrációhoz képest újat alkosson a szerző!
 
Pályázni november 3-áig lehet, részletek a könyvtár honlapján: www.bdmk.hu.

illusztráció: kfg.kormend.hu

közösség

további frisss

lap tetejére