Közülük jelölhetik az új államfőt

index.hu • 2024. február 12., hétfő •
A kegyelmi botrányba keveredő Novák Katalin szombaton mondott le hivataláról, majd Varga Judit is bejelentette távozását a közéletből. 
Közülük jelölhetik az új államfőt

Múlt csütörtök óta több potenciális személy népszerűségi és ismertségi indexét kezdték el telefonos lekérdezésekkel mérni.  Erről az index.hu ír saját forrásból. A jelöltek alapján a kormány nem szeretné a véletlenre bízni a választást, hiszen eddig három általuk jelölt elnökből kettő megbukott. A vidéki Fidesz-tagság is magyarázatot várna, hogy két jól felépített női politikusuk mégis hogyan tudott egyik napról a másikra eltűnni.
Az Index információi szerint, múlt csütörtökön Novák Katalin repülőgépe még fel sem szállt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, hogy Katar felé tartson utolsó hivatalos útjára, amikor a kormányzat már megkezdte az elnök-aspiránsok castingját. A kegyelmi botrányba keveredő Novák Katalin szombaton mondott le hivataláról, majd Varga Judit is bejelentette távozását a közéletből. 

ENNEK ELLENÉRE MÁR CSÜTÖRTÖK ÓTA TELEFONOS KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁST VÉGEZNEK, DE INFORMÁCIÓINK SZERINT HÉTFŐTŐL SZEMÉLYES MEGKERESÉSEN ALAPULÓ, NAGY MINTÁS KUTATÁS KEZDŐDIK A JÖVENDŐ KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK SZEMÉLYÉRŐL.

Az új köztársasági elnök legyen kicsit szürke, picit savanyú

Úgy tudjuk, Orbán Viktor ezúttal nem gondolkodik női köztársasági elnökben. A Fidesz által támogatott három államfőből ugyanis kettő már megbukott, ami nagyon frusztrálja a párt vezérkarát.

Az új elnök nem baj, ha kicsit szürke és kissé savanyú, de legyen támadhatatlan

– közölte egy neve elhallgatását kérő forrásunk, hozzátéve: „Áder János nem volt showman, mégis két ciklust végigvitt”.

Múlt csütörtök óta több potenciális személy népszerűségi és ismertségi indexét kezdték el telefonos lekérdezésekkel mérni. Úgy tudjuk, hogy a kérdőíven

  • Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter,
  • Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter,
  • valamint Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora neve szerepel.

A lehetséges jelöltek között van az első Orbán-kabinet Miniszterelnökségét vezető miniszterének, Stumpf Istvánnak a neve is, aki 2019-ig alkotmánybíróként tevékenykedett, valamint Trócsányi László korábbi igazságügyi miniszter, aki jelenleg a Fidesz EP-képviselője.

Hosszabb elemzés az index.hu eredeti cikkében.

közösség

további frisss

lap tetejére