Közlekedési káosz a győri vasútvonalon: állnak a nemzetközi járatok

• 2023. szeptember 19., kedd •
Megsérült egy felsővezeték kedd délután a Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonal szárligeti szakaszán. Az érintett nemzetközi vonatoknak a fennakadás végéig várniuk kell. Jelentősen meghosszabbodhat a menetidő.
Közlekedési káosz a győri vasútvonalon: állnak a nemzetközi járatok

Szárligeten megsérült a felsővezeték, ezért az állomáson várhatóan 13.40-től a hiba elhárításáig, körülbelül 30-60 percig nem közlekedhetnek a vonatok – számolt be közösségi oldalán kedd délután a Mávinform - tudta meg az Index.

AZ ÉRINTETT NEMZETKÖZI VONATOKNAK A FENNAKADÁS VÉGÉIG VÁRAKOZNIUK KELL, MENETIDEJÜK MEGHOSSZABBODHAT

– ismertették.

A Győrből 12.38-kor Szárligetre induló S10-es vonat csak Tatabányáig közlekedik, valamint a Szárligetről 14.07-kor Győrbe induló S10-es vonat csak Tatabányától közlekedik. 

A kimaradó szakaszon az S10-es, S12-es pótlóbuszokkal lehet utazni – tették hozzá.

Három hónapos vágányzár a győri vonalon

Ahogy beszámoltunk róla, a MÁV szeptember 18-tól megkezdi a Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszának tervezetten a decemberi menetrendváltásig tartó felújítását. 

A HÁROM HÓNAPOS VÁGÁNYZÁR IDEJE ALATT HÁROM ÜTEMBEN VÉGZIK A VÁGÁNYOK KARBANTARTÁSÁT.

Az első ütemtől, 18-án, hétfőtől jelentősen módosul a vonatok menetrendje. A belföldi járatok esetében 20-30 perccel, a nemzetközi vonatok esetében pedig egy órával hosszabb eljutási idővel kell számolniuk. Egyes személyvonatok helyett pótlóbuszok fognak közlekedni Tatabánya és Biatorbágy között.

A három ütemre felosztott, közel három hónapig tartó munkálatok magukban foglalják a sínek, betonaljak cseréjét, az ágyazatrostálást, vágányszabályozást, az alépítmény (vasúti töltés, bevágás) helyreállítását, valamint szám szerint hat felsővezeték-tartóoszlop lecserélését.

Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére