Közismert brüsszeli magyargyűlölőkkel kerültek egy pártcsaládba Karácsony Gergelyék

origo.hu • 2023. június 04., vasárnap •
Többször is Magyarországot támadó határozatokat fogalmaztak meg azok az EP-képviselők, akikkel mostantól egy pártcsaládba tartozik a Párbeszéd.
Közismert brüsszeli magyargyűlölőkkel kerültek egy pártcsaládba Karácsony Gergelyék

Karácsony Gergely párttársa, Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke név szerint említette Daniel Freundot is, aki nemrég kijelentette, hogy hazánk nem kaphat EU-s forrásokat - írja az origo.hu.

Az Európai Zöld Párt Bécsben rendezett 37. kongresszusán hivatalosan a pártcsalád tagjává vált a Párbeszéd - a Zöldek Pártja.

Karácsony Gergely párttársa, Tordai Bence, a kis támogatottságú baloldali párt országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a zöldek nemcsak a klímáért és a társadalmi igazságosságért küzdenek, hanem a demokráciáért, a szolidaritásért és a magyar jogállamért is.

Tordai közismert magyargyűlölő brüsszeli politikusokkal példálózott, amikor megemlítette Rui Tavarest, Judith Sargentinit, Gwendoline Delbos-Corfieldet és Daniel Freundot, akik mint mondta, Jávor Benedekkel közösen dolgozva védték meg a magyar emberek jogait.

RUI TAVARESHEZ, JUDITH SARGENTINIHEZ ÉS GWENDOLINE DELBOS-CORFIELDHEZ IS EGY-EGY HAZÁNKAT SÚLYOSAN ELÍTÉLŐ EURÓPAI PARLAMENTI JELENTÉS FŰZŐDIK.

A héten az EP elfogadott egy határozatot, ami megkérdőjelezi, hogy Magyarország hitelesen el tudja-e látni az Európai Unió Tanácsának jövő évi soros elnökségét. A jelentés közvetlen előzménye, hogy május 15–17. között járt hazánkban az EP zsarolóbizottsága, hogy az uniós támogatások felhasználását ellenőrizzék.

A zsarolóbizottság tagja volt Daniel Freund is, aki nemrég a Twitteren

„NO EU MONEY" (NINCS EU-S PÉNZ) KIJELENTÉSSEL KOMMENTÁLTA A MAGYAR KORMÁNY HÁROM RÉSZBŐL ÁLLÓ JELMONDATÁT: „NO MIGRATION! NO GENDER! NO WAR!" (NEM A MIGRÁCIÓRA! NEM A GENDERRE! NEM A HÁBORÚRA!)

A Tordai által szintén pozitív példaként említett Gwendoline Delbos-Corfield a napokban azt nyilatkozta: itt az ideje, hogy elindítsák a vitát a Európai Unió Tanácsának magyar elnökségéről. A francia baloldali politikus amiatt aggódik, hogy ha Magyarország lesz az elnök, hogyan alakul majd az Unió ukrajnai háborúhoz való viszonya, hiszen közismert Magyarország békepárti álláspontja. 

Kép: origo.hu

közösség

további frisss

lap tetejére