Korlátozzák Amerikában, meddig ugathatnak a kutyák

• 2022. május 14., szombat •
A döbbenetes rendeletet egy Chicago közeli városban vezetik be.
Korlátozzák Amerikában, meddig ugathatnak a kutyák

Elképesztően szigorú zajrendeletet vezet be az egyesült államokbeli Chicago város közelében lévő település. Aurorában ugyanis ugyanis a helyi önkormányzati képviselők megszavazták, hogy reggel 7 és este 10 óra között maximum 15 percig ugathat egy kutya – írja a Fox News című amerikai lap helyi oldala. 

Ha ennél hosszabb ideig hangoskodik egy négylábú, akkor a gazdája súlyos bírságra, 100 dolláros büntetésre számíthat. Ehhez nem kell más, csak annyi, hogy a szomszédok ezt valamilyen módon rögzítsék, vagy legalábbis szerezzenek több tanút is a törvényszegés bizonyítására. 

Aurora vezetése ezen felül azt is limitálta, hogy egy háztartásban hány kutya és macska lehet egyszerre. Ezek alapján egy családnak négy házi kedvence lehet, egy fajtából pedig maximum kettő, azaz a törvény szerint csak két kutyát és két macskát lehet tartani, de ugyanez a rendelet vonatkozik a nyulakra, görényekre, tengerimalacokra és hörcsögökre is. 

Ez természetesen csak az újonnan beszerzett kedvencekre vonatkozik, tehát a már meglévő állatokat nem kell tömegével leölni a törvény szerint. 

Forrás: vg.hu
Fotó: NurPhoto via AFP

közösség

további frisss

lap tetejére