Kórházba került két Pest vármegyei diák, miután maró hatású folyadékot ittak

• 2024. június 13., csütörtök •
A két fiú egy üdítős palackot talált útközben, amelybe mindketten beleittak.
Kórházba került két Pest vármegyei diák, miután maró hatású folyadékot ittak

Két negyedikes fiú maró folyadékot ivott kedden, az iskolájuk által szervezett papírgyűjtésen. A két fiú egy üdítős palackot talált útközben, amelybe mindketten beleittak. Az RTL információi szerint a palackban lúgos anyag volt. Miután mindkét diák beleivott az ismeretlen folyadékba, súlyos rosszullétre panaszkodtak, végül mentő szállította őket kórházba - írja a Mandiner.

Az RTL értesülése szerint az egyik fiú az iskola környékén találta meg a műanyag palackot, amit beleivott, szinte azonnal rosszul lett, hányt is. A palack tartalmát egy másik fiú is megkóstolta, aki szintén rosszul lett.

A lúgos anyagot tartalmazó palack egy jeges tea flakonjának látszott.

Az iskola igazgatója nem kívánt nyilatkozni az esetről, de hangsúlyozta, hogy a palackot az iskola területén kívül találták a fiúk. Az RTL információi szerint az egyik fiú többet ivott a lúgos folyadékból, míg a másik csak megkóstolta. Azonnal mentőt hívtak hozzájuk, és mindketten a budapesti Heim Pál Gyermekkórházba kerültek. Jelenleg is ott vannak, és legalább egy hétig kell majd őket ápolni.

Az eset miatt a rendőrség is intézkedett. Szerdán nyomozók jártak az iskolában, hogy kiderítsék, pontosan mi történt. A rendőrség gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés miatt indított nyomozást. A sajtó az iskola vezetését írásban is megkérdezte az esetről, de ez idáig nem érkezett válasz.

Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére