Könyvtári plakátok fesztiválja

• 2020. június 24., szerda •
Időszaki kiállítás nyílt a szombathelyi nagyrendezvények posztereinek válogatásából a Berzsenyi Dániel Könyvtár második emeleti olvasótermében.

A galériakiállítás keretében – a könyvtár helyismereti gyűjteményéből – azoknak a nagy múltú városi rendezvényeknek a plakátjaiból látható kilenctablónyi válogatás, amelyeket évről évre megrendeztek, ám idén a koronavírus-járvány miatt elmaradtak.

Az Iseumi Szabadtéri Játékok, a Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál, a Lamantin Jazz Fesztivál, a Savaria Nemzetközi Táncverseny a város kulturális életének jelentős eseményei, fesztiváljai, de ide sorolhatjuk az országos rendezésű, ám helyben is megszervezett Ünnepi Könyvhetet és Gyermekkönyvtári Napokat is.

A válogatásnál fontos szempont volt a kiadványok grafikája, hangulata, amellyel megpróbálták felidézni az elmúlt évek nagy sikerű programjait, híres fellépőit, a nívós koncerteket, táncversenyeket, színházi előadásokat. Aki pedig nem elégszik meg ennyivel, az elolvashatja a rendezvények tudósításait a könyvtár gyűjteményében megtalálható országos és megyei hírlapokban, folyóiratokban.

A kiállítás szeptember 26-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

közösség

további frisss

lap tetejére