Komoly kormányzati segítség a Vasivíznek - 1,6 milliárdos kompenzációt kap a cég

há • 2023. július 18., kedd •
1,6 milliárd forintot biztosít a Vasivíz Zrt. számára a kormány - erről posztolt a közösségi médiában kedden a térség országgyűlési képviselője. Dr. Hende Csaba azt reméli, ezzel talán az uszodában is visszaállhat a megszokott rend.
Komoly kormányzati segítség a Vasivíznek - 1,6 milliárdos kompenzációt kap a cég

- Az elmúlt néhány év nehéz anyagi helyzetbe hozta a vízműveket, a vasit is, hiszen a cégek a rezsicsökkentésre figyelemmel nem emelhették a piaci törvényszerűségek szerint az áraikat. Ez gátat szabott a beruházásoknak, felújításoknak, de még a vállalatok bérszínvonalát is visszavetette, s ez munkaerőgondokat is okozott - fogalmazott az előzményekről szólva dr. Hende Csaba. - Éppen ezért rendkívüli jelentőségű az intézkedés, ugyanis megfelelő mennyiségű és minőségű ivóvíz, illetve szennyvízkezelés nélkül fenntarthatatlan az ország normális működése. Szükségessé vált tehát, hogy a kormány mélyen a zsebébe nyúljon, és abból a forrásból, amely végsősoron a magyar adófizetőktől származik, megtámogassa ezeket a cégeket, köztük a Vasivíz Zrt.-t. A kormány elkötelezett a rezsicsökkentés politikájának folytatása mellett, ennek azonban ez az ára. A cél ezzel az intézkedéssel az, hogy a szombathelyi és Vas vármegyei emberek ellátása biztonságos, korlátozásoktól mentes lehessen - tette hozzá lapunknak a képviselő.

Posztjában kitért rá: azt reméli, ezek után talán visszaállhatna a megszokott rend a fedett uszodában az úszni járók örömére.

 

közösség

további frisss

lap tetejére