Kiváló tornászok lépnek pódiumra az Aréna Savariában

hv • 2022. szeptember 30., péntek •
Mától az Aréna Savaria ad otthont a 17. szombathelyi Torna Challenge Világkupának. Az előzetes nevezések alapján 27 ország száznál is több tornásza lép a pódiumra. A legjobb magyarok mellett több világklasszist is láthatnak a szombathelyi sportbarátok.
Kiváló tornászok lépnek pódiumra az Aréna Savariában

Négy földrészről érkeztek versenyzők, akik a közelgő liverpooli világbajnokság jegyében fontos felkészülési állomásként tekintenek a viadalra. Sajnos a női mezőnyben Európa-bajnokunkat, Kovács Zsófiát nem láthatjuk, mivel hasizomfal húzódása miatt le kellett mondania a szereplést. A szakvezetés nem akart kockáztatni, mivel a cél egyértelműen az, hogy az október végi torna-világbajnokságon 100 %-os állapotban versenyezhessen. Megméretteti magát viszont Mészáros Krisztofer(nyitóképünkön), - aki kellemes meglepetésre - ezüstérmet nyert talajon az augusztusi, müncheni torna Európa-bajnokságon. A győri sportoló akár vissza is vághat az őt megelőző, izraeli színekben versenyző Artem Dolgopjatnak, aki amúgy a tokiói olimpián is győzedelmeskedett. 


 
Más nagyszerű tornászra is érdemes lesz figyelni, például az ukránok kiválóságára, a szintén Eb-ezüstérmes Illia Kovtunra. A női mezőnyből Tokió olimpiai ezüstérmese, az amerikai Jordan Chiles, a legutóbbi világbajnokság összetett bronzérmese, Kayla DiCello valamint Katelyn Jong, a junior Pánamerikai Játékokon aranyérmese érdemel kiemelt figyelmet. De rajtuk kívül is számos kiváló versenyző fellépése ígér jó szórakozást. 

A magyar csapat

 Nők:
    Makai Lilla – felemáskorlát
    Székely Zója – felemáskorlát
    Mayer Gréta – ugrás, talaj, gerenda
    Makovits Mirtill – talaj, gerenda

Férfiak:

    Mészáros Krisztofer - talaj, lólengés, ugrás
    Balázs Krisztián – korlát, nyújtó
    Tomcsányi Benedek – lólengés, gyűrű
    Kardos Botond – talaj, korlát
    Vecsernyés Dávid - nyújtó
    Kiss Balázs – gyűrű

A világkupa pontos programja:

Péntek, 15 órától: selejtezők 
Szombat, 15 órától: Szerenkénti döntők: ugrás, felemáskorlát (nők), 
                                                                     talaj, lólengés, gyűrű (férfiak)
Vasárnap 15 órától: gerenda, talaj (nők), ugrás, korlát, nyújtó (nők)

közösség

további frisss

lap tetejére