Kiskaput nyitottak a bajba került babavárós pároknak

• 2024. június 13., csütörtök •
Salátatörvényben rögzítettek egy olyan méltányossági eljárást, ami segíthet azokon, akiknél nem teljesülnek a támogatás feltételei.
Kiskaput nyitottak a bajba került babavárós pároknak

A módosítás lényege, hogy a fővárosi és a vármegyei kormányhivatalok méltányossági eljárás után a csok, az otthonteremtési kamattámogatás, az adó-visszatérítési támogatás, a gyermekvállalási támogatás, valamint a babaváró kölcsön kamattámogatási feltételeinek nem teljesülése esetén az állami követelésről részben vagy egészben lemondhatnak – írja az Index.

A lap megjegyezte, hogy méltányossági eljárás korábban is létezett, de ez most bekerült az államháztartási törvénybe. Az eljárás szabályait kormányrendelet tartalmazza.

A cikk kitért arra is, hogy a Magyar Nemzeti Bank legutóbbi Stabilitási jelentése szerint a gyermekvállalásra vonatkozó nemteljesítési arányok 27–33 százalék között szóródnak. 12 ezer olyan babavárós hitelszerződés van, amelyben még az idén lejár a gyermekvállalás teljesítésének határideje, és a 2023. júniusi adatok alapján ez a feltétel még nem teljesült.

közösség

további frisss

lap tetejére