Kihirdették a Winelovers Wine Awards eredményeit

• 2023. szeptember 16., szombat •
Tokaji és villányi borok bizonyultak a legjobbnak a 2. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Kihirdették a Winelovers Wine Awards eredményeit

Közép-Európa és Magyarország legjobb borait három napon át tartó vakkóstolón választotta ki csaknem 70 borszakértő, köztük a világ legelismertebb szaktekintélyei, master of wine-ok, egy master sommelier, sommelier bajnokok és neves borkereskedők - írja az Origó.

A JÚLIUS 7-9-ÉN MEGTARTOTT BORVERSENYRE 14 ORSZÁGBÓL ÉRKEZTEK BOROK, A 65 BORSZAKÉRTŐBŐL ÉS BORÁSZBÓL ÁLLÓ ZSŰRI PEDIG 19 ORSZÁGOT KÉPVISELT.

Az eredmények alapján 839 tétel közül 3 tokaji aszút és egy villányi vörösbort választottak a legjobbnak. A négy Grand Gold díjas tétel közül a legmagasabb pontszámot, 96/100 pontot a Pajzos 6 Puttonyos 2017-es Legend Aszúja és a Trifecta Szent Tamás 2017-es aszúja érte el. A szervezők ezen kívül több kategóriában is győztest hirdettek, így például a legjobb kékfrankosért járó díjat a Benedek Pince, a legjobb cabernet francért járó díjat a Villa Gyetvei Birtok vihette haza. A legjobb syrah készítője és a legtöbb aranyérmet elnyerő borászat a villányi Jammertal Borbirtok lett, amely így a Winery of The Year címet is megszerezte.

Horvátországból nevezett a legjobb olaszrizling/grasevina készítője, a szlavóniai Enosophia; a legmagasabb pontszámot elért pinot gris-t az ukrajnai Bolgrad Pincészet készítette, a legjobb sauvignon blanc pedig Romániából érkezett, a bánáti Cramele Recasnak köszönhetően.

A RÉGIÓ LEGJOBB PEZSGŐJÉNEK A SOMLÓI KREINBACHER BIRTOK 2018-AS PRESTIGE BRUT MAGNUM TÉTELE BIZONYULT.

A Winelovers kölcsönösen előnyös helyzetet teremt a borászatok, a kereskedők és a fogyasztók számára is.

Az eredményes borászatokat közvetlenül, személyesen és közvetetten, nemzetközi marketingtevékenység által is segítjük a nemzetközi szintű márkaépítésben"

- idézték a közleményben Tábor Istvánt, a Winelovers alapító-tulajdonosát.

A júliusi szakmai expót, a Winelovers X-et követő kísérőesemény volt a szombati Winelovers 100, ahol 100 kiállító mintegy 300 borát kóstolhatta meg a közönség, és átadták Winelovers Wine Awards borverseny díjait is. Az eseményen debütált, az újságárusoknál már beszerezhető Winelovers100 - A 100 Legjobb Magyar Bor nyomtatott magazinban a legjobb eredményeket elért magyar tételekről tudhatnak meg többet a borrajongók.

Forrás: origo.hu
Fotó: MTI/NAGY ZOLTÁN

közösség

további frisss

lap tetejére