Kihallgatták a vadászt, aki rálőtt egy kirándulóra a Bükkben

index.hu • 2024. február 05., hétfő •
Súlyos sérülést szenvedett pénteken egy kiránduló Bükkzsérc közelében, miután egy debreceni vadász meglőtte. A rendőrség gondatlan veszélyeztetés gyanújával indított eljárást a vadász ellen, de nem vették őrizetbe. Az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) szerint elsősorban a vadászok felelőssége, hogy ne okozzanak balesetet.
Kihallgatták a vadászt, aki rálőtt egy kirándulóra a Bükkben

Vadászat közben meglőttek pénteken egy kiránduló férfit Bükkzsérc közelében. A 40 év körüli túrázót súlyos sérüléssel, de stabil állapotban vitték kórházba a mentősök.

A Bükk lábánál fekvő községet sok turista látogatja. Egy helyi férfi úgy tudja, hogy a kiránduló éppen sátrat állított az erdőben, amikor lábon lőtték – számolt be róla az RTL Híradó, amit az index.hu is idéz.

A vadgazdálkodónak, illetve a vadásznak a felelőssége, hogy megfelelően, körültekintően adjon le egy lövést

– fogalmazott Földvári Attila, az Országos Magyar Vadászkamara szóvivője. Kiemelte, hogy a vadászoknak körültekintőnek kell lenniük, mielőtt leadnak egy lövést.

A vadásznak volt engedélye és nem volt ittas, amikor a baleset történt. A helyi vadásztársaság vadászati naplójába is bejegyezte a tevékenységét, így a jelek szerint nem szándékosan lőhetett rá a kirándulóra.

Az 58 éves debreceni férfi ellen gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség. Kihallgatása után nem vették őrizetbe, a férfi szabadlábon védekezhet.

Kép: illusztráció

közösség

további frisss

lap tetejére