Kiderült, ki a legértékesebb celeb Magyarországon

• 2023. július 26., szerda •
Sebestyén Balázs a címlapmegjelenésekben is alulmaradt. Óriásit esett vissza Rubint Réka, Rúzsa Magdi a tavalyi pozícióját tartva idén is a harmadik legértékesebb celebje lett az országnak.
Kiderült, ki a legértékesebb celeb Magyarországon

Tizedik celeblistáját jelentette meg a Forbes magazin, most először a 40 legértékesebb magyar celebbel - írja a Világgazdaság.

Hat tényezőt (ismertség, láthatóság, kedveltség, hitelesség, pénztermelő képesség és online jelenlét) vizsgáló, tavaly bevezetett módszertan alapján állt össze az idei lista is. A címvédő Majka 2023-ban is elnyerte az év legértékesebb magyar celebje titulust. 

Ez azonban sokáig nem volt egyértelmű. Az énmárkáját tavaly csúcsra pörgető énekes-műsorvezető ugyanis a tavaly februári Forbes címlapsztorijában lengette be: kicsit visszavesz, ősszel négy-öt hónapra Las Vegasba költözik a családjával. 

Az ózdi rapper a lista történetében másodszor végez a dobogó élén. A TV2 Sztárban sztár leszek! zsűrifeladatai mellett egy régi-új klasszikust, a Zsákbamacskát támaszthatta fel Pápai Jocival. A bulvár előszeretettel ír róla, és koncertjei is telt házasak. 

Ahogy tavaly, idén is fej fej mellett folyt a küzdelem a dobogó felső fokáért. A szintén kétszeres aranyérmes Sebestyén Balázs ismét a címlapok, sajtóemlítések és online mutatók terén maradt alul. 

A Celeb vagyok, ments ki innen! botránya sem tett jót a műsorvezető márkaegészségének. Ennek ellenére töretlen kedveltségét a reprezentatív kutatás is alátámasztja – és az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. országos, reprezentatív kutatása alapján idén is ő a legismertebb magyar celeb.

Rúzsa Magdi tavalyi pozícióját szintén tartva 2023-as összeállítás harmadik legértékesebb celebje. Ugyan a fiatalabb Spotify-közönséget még le kell kenyereznie, a magyar rádiós slágerlisták koronázatlan királynőjének nincs oka panaszra. Rúzsa alighanem minden lélegzetvételére elkel minden jegy (legutóbb februárban, a Budapest Arénában adott dupla koncertet), és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kutatása szerint a tehetségkutatókból induló magyar énekesek között ő a legsikeresebb.

A lista első felében a legnagyobb ugrást Csobot Adél produkálta, aki a huszadik helyről ugrott a kilencedikre. 

Till Attila is sokat javított tavalyi visszaeséséhez képest, hét pozícióval előrébb újra az első tízben köszönthetjük. A Valmar egyenesen szárnyal, egészen a tizenharmadik helyig jutott Valkusz Milán és Marics Péter duója, így ők lettek a legjobb helyezést elérő új belépők. Mellettük Kajdi Csaba Cyla (17. hely), Tóth Andi (20. hely) és Azahriah (23. hely) debütálása figyelemre méltó. 

Tíz helyet esett Rubint Réka (18. hely), 

akinek hirtelen kétszázezer követővel megugró Instagram-oldaláról húsvétkor cikkezett a sajtó. A lista abszolút negatív rekordját azonban férje, Schobert Norbert jegyzi: a Norbi Update adósságával és az ezt követő negatív médiahullámmal küzdő fitneszguru a tavalyi 19. helyezésével szemben. A fitneszguru már korábban is mondta, hogy visszavonulna, és a felesége üzletére koncentrálna. Idén tavasszal Schobert Norbert az Update hivatalos oldalán jelentette be a visszavonulását.

Fotó: Majka / Facebook
Forrás: vg.hu

közösség

további frisss

lap tetejére