Kiderült, hogy ki tervezi az új intermodális csomópontot

magyarepitok.hu • 2020. január 15., szerda •
Elindulhatnak a tervezési munkák a szombathelyi közösségi közlekedés új központjának építkezésén – a Nemzeti infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában épülő projekt nyáron kiírt pályázatán győztest hirdettek.
Kiderült, hogy ki tervezi az új intermodális csomópontot

Az uniós közbeszerzési értesítő szerint a nettó 358 millió forintos projektet a Viköti Kft. és a Trenecon Kft. konzorciuma végzi el.

A fejlesztés központi eleme, hogy a projektben a város keleti részén található vasúti megálló mellett felépül egy új buszpályaudvar.

A vasi megyeszékhelyen az új központi közlekedési központban egy új, minimum 660 négyzetméteres felvételi épületet alakítanak ki. A fejlesztés során több más projektelem is elkészül:

- egy 28 indítóállással felépített buszpályaudvar,

- egy 50 autóbusz napközbeni várakozására alkalmas parkoló,

- a busztároló felett egy 172 férőhelyes, többszintes P+R parkoló,

- 50 új, fedett B+R (kerékpáros) parkolóhely is lesz a csomópontban,

- valamint 8 taxiállás és 14, rövidebb idejű várakozásra szánt K+R parkoló is épül.

 A beruházásban több közútfejlesztés is elkészül

Az intermodális csomópont építkezése kapcsán több közútfejlesztést is elvégeznek majd. A Semmelweis utca - Nádasdy utca kereszteződése új kanyarodósávokat kap, a Vasút utcát és a Szent Márton utcát összekapcsolják, a vasúti felvételi épület előtt pedig buszöblöt adnak át. Az új közlekedési központ környékén az Éhen Gyula téren pedig gyalogos és kerékpáros közterületet alakítanak ki.

közösség

további frisss

lap tetejére