Kiderült, hat számban is elindul az ob-n Milák Kristóf

• 2024. április 02., kedd •
Az egy év után visszatérő olimpiai bajnok klasszis a tervek szerint gyors- és pillangóúszó számokban versenyezne az országos bajnokságon.
Kiderült, hat számban is elindul az ob-n Milák Kristóf

Pont egy éve, legutóbb tavaly áprilisban a kaposvári ob-n versenyzett Milák Kristóf - írja a Mandiner. Ahogy azt a Mandiner is megírta, a 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója hosszú szünet után a jövő héten, április 9-én kezdődő országos bajnokságon fog újra rajthoz állni. Hivatalosan április 4-ig lehet nevezni a futamokra, de a hazai szövetség rendszerében már lehet látni, hogy kik adták le nevezésüket a viadalra. Mint kiderült, Milák hat egyéni számban is versenyezni fog a Duna Arénában.

Pénteken fejeződött be a magyar úszóválogatottak háromhetes melegégövi edzőtábora, amelyen az olimpiai bajnok is ott volt. Így hát bizonyára feltöltődve, bemelegedve vág neki az ob-nek, amelyen 

50, 100 és 200 méter gyorson, valamint ugyanezeken a távokon pillangóban áll rajthoz. 

Azért gyorsan tegyük hozzá, hogy ez valószínűleg csak a tervezet, mivel az 50 gyors ugyanazon a napon lesz, mint Milák fő száma a 200 pillangó, és egy nappal később az 50 pillangó és a 200 gyors is ütközik. A Budapesti Honvéd 24 éves úszója tavaly áprilisban, a Kaposváron megrendezett ob-n a 200 pillangót 1:52:88 perces idővel nyerte meg. Az budapesti versenyen most képet kaphatunk arról, hol tart Milák az egy éves kihagyást követően.

Érdekesség ugyanakkor, hogy a listán nem szerepel Hosszú Katinka, aki novemberben jelentette be, hogy gyermeke születése után visszatér és megcélozza hatodik olimpiáját. Pedig ő is edzőtáborozott az elmúlt hónapokban, de lehet, nincs még azon a szinten, hogy eredményesen tudjon versenyezni.

Nyitókép:  Reuters/Joel Marklund
Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére