Kicsoda valójában Gulyás Márton, a Magyarországot szidalmazó szélsőbaloldali propagandista?

origo.hu • 2023. szeptember 18., hétfő •
Néhány napja kiderült, hogy Svédországban az általános iskolákban társadalmi ismeretek órán egy olyan kisfilmet vetítenek, amelyben Magyarországot szidják, és amelynek egyik főszereplője a szélsőbaloldali aktivista, Gulyás Márton. Gulyást a közelmúltban az Egyesült Államokban, az amerikai adófizetők pénzén képezték ki, és zavaros pénzügyi háttérrel üzemelteti a dollárbaloldal egyik legfőbb propagandacsatornáját, a Partizánt.
Kicsoda valójában Gulyás Márton, a Magyarországot szidalmazó szélsőbaloldali propagandista?

A SVÉDEK (....) VALAMILYEN ÉRTHETETLEN OKNÁL FOGVA SZÜKSÉGÉT ÉRZIK, HOGY ÖSSZEVISSZA HAZUDOZZANAK MAGYARORSZÁGRÓL

- s ez az eredeti szándék éppen olyan felháborító és tolerálhatatlan, mint az a tény, hogy ehhez a becstelenséghez azonnal találnak idehaza készséges sameszokat, mamelukokat, farizeusokat és kufárokat - írja Bayer Zsolt.

Közülük is a legerősebb magyarellenes propagandát Gulyás Márton folytatja - idézi az origo.hu.

Na, de ki ez a szélsőbaloldali aktivista, Gulyás Márton?

Gulyás egy középosztálybeli család harmadik gyermeke, édesapja Gulyás Gyula dokumentumfilm-rendező. Gulyás Mártont felvették a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, de azt nem végezte el, összesen négy hónapot járt az intézménybe.

NEM FELELT MEG A KÖVETELMÉNYEKNEK. AZAZ, ELZAVARTÁK.

MAGYARÁZKODÁSÁBAN EZT AZZAL INDOKOLTA, HOGY "TÚL RADIKÁLIS GONDOLKODÁSA MIATT" ROSSZ VOLT A VISZONYA A TANÁROKKAL - AMI AZ ASCHER TAMÁSÉK IRÁNYÍTOTTA INTÉZMÉNYBEN NEHEZEN HIHETŐ.

Művészként neki csak a kudarc jutott, azonban az állami pénzeket nem vetette meg. Már 2008-ban 120 millió forintot kapott a Krétakörrel együtt a Gyurcsány-kormánytól - akkor természetesen nem gondolta még vállalhatatlannak a kormányzati támogatást.

Gulyás aktív politizálása 2012-ben vette kezdetét. Akkor a Hallgatói Hálózat nevű szélsőbaloldali álcivil szervezet tüntetésén szólalt föl. Majd

2013 MÁJUSÁBAN MARKÓ IVÁN AZ EMBER TRAGÉDIÁJA CÍMŰ TÁNCSZÍNHÁZI ADAPTÁCIÓJÁNAK BEMUTATÓJÁN BEKIABÁLÁSOKKAL ZAVARTA MEG A TAPSOT

a Pesti Magyar Színházban - tiltakozva az állami támogatások ellen (mert azt csak Gyurcsány adhat, neki, Gulyás Mártonnak). A Főiskoláról elzavart tehetségtelen ember, aki sokáig Schilling Árpádék Krétaköre körül is sündörgött, a zseniális, világot hódító művészt, Markó Ivánt próbálta provokálni. A vége egyébként az lett, hogy Gulyás Márton elkullogott. 

2015 augusztusában azzal hívta föl magára a figyelmet, hogy a velencei biennálén a magyar pavilon kiállítását megzavarta. Gulyásék a magyar kormány kerítésépítése ellen is agresszívan tiltakoztak, az olasz rendőrségnek kellett közbeavatkozni.  

2017-BEN GULYÁS MÁRTON FESTÉKKEL ÖNTÖTTE LE A SÁNDOR-PALOTÁT, AMIÉRT 300 ÓRA KÖZMUNKÁRA ÍTÉLTÉK.

Gulyás előzetesbe is került, majd gyorsított eljárásban hozták meg az ellene szóló ítéletet.

A szélsőbaloldali propagandista

Ezt követően sorozatos sikertelen tüntetésszervezés és a dollárbaloldal oldalán megélt választási vereség után újabb ötlete támadt: propagandista lesz. Így 2020-ban útjára indította a Partizánt, egy szélsőbaloldali propagandacsatornát a Youtube-on.

Gulyás Partizánja is komoly dollártámogatásban részesült az elmúlt években.

Éppen a választást megelőző esztendőben, 2021-ben emelkedett évi ötmillióról 272 millióra, majd 2022-ben már 471 millióra (!) a Partizán bevétele. Egyszerűbben,

GULYÁS MÁRTON SZAVAIVAL ÉLVE: „VÉGSŐ SORON OTT VAN A SORNAK A VÉGÉN SOROS GYÖRGY IS, EZT KÁR ELTAGADNI”.

Az összefonódásokról és a dollármédia és a dollárbaloldal pénzügyeiről ebben az írásunkban olvashatnak bővebben. A legújabb fejleményekről pedig a Magyar Nemzet számolt be.

Az Egyesült Államokban kiképzett, amerikai érdekeket képviselő propagandista

Gulyás Márton idén március 21-én jelentette be, hogy többhetes ösztöndíjas képzésen vesz részt Amerikában. A Partizán nevű Youtube-műsort működtető szélsőbaloldali aktivista

NEM IS TITKOLTA, HOGY AZ ÖSZTÖNDÍJAT AZ AMERIKAI KORMÁNYTÓL KAPTA.

Joe Biden embere, David Pressman, a magyar kormányt rendszeresen támadó budapesti amerikai nagykövet választhatta ki Gulyás Mártont az Egyesült Államok kormánya által meghirdetett és finanszírozott ösztöndíjra.

Mivel az Egyesült Államok külügyminisztériumának programjáról van szó, ezért alapvetően amerikai költségvetésből finanszírozzák. Azonban a nemzetközi oktatási intézet működteti (Institute of International Education, IIE), ami viszont már

SOROS GYÖRGY ALAPÍTVÁNYÁHOZ KÖTHETŐ.

A bevételekből osztalék formájában Gulyás is részesül, ahogyan ebben a cikkben megírtuk.

VILÁGOS, HOGY A VÁLASZTÁSOK IDEJÉN KIEMELKEDŐ SZEREPET SZÁNTAK NEKI. ÍGY VOLT EZ 2018-BAN, 2022-BEN, ÉS ÍGY LESZ 2024-BEN, AZ ÖNKORMÁNYZATI ÉS EURÓPAI PARLAMENTI VÁLASZTÁSOKON IS.

Képek: origo.hu

közösség

további frisss

lap tetejére