Kiáll a kézilabda klub a közéleti szerepvállalása miatt támadott Pődör Zoltán mellett

há • 2024. február 29., csütörtök •
Felháborodva érkeztek az SZKKA csütörtök reggeli rendkívüli sajtótájékoztatójára a sportolók és a szülők, mindazok, akik kiálltak Pődör Zoltán klubelnök és az egész közösség mellett: az ok pedig, ami miatt haladéktalanul meg kívántak szólalni, egy szerda esti cikk egy szombathelyi hírportálon.
Kiáll a kézilabda klub a közéleti szerepvállalása miatt támadott Pődör Zoltán mellett

Kiderült: egy kétéves ügyet emlegetett fel a lap, nem véletlenül most, amikor forr a közélet a pedofilkérdés miatt. Akkor a Magyar Kézilabda Szövetség fegyelmi bizottsága azért marasztalta el a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémiát, mert kifogásolható módon kommunikált egy sportolóval annak eltanácsolásakor. Az ügyet most olyan kontextusban tálalja a lap, hogy véleményünk szerint sem nehéz meglátni benne az összemosás szándékát.

- Büszke családapaként és a közösséget összetartó vezetőként döntöttem úgy, hogy közéleti szerepet vállalok, képviselőjelöltként indulok a szombathelyi választáson, erről a feleségemmel, gyermekeimmel és az egész kézilabda-közösséggel egyeztettem, és zöld lámpát kaptam - fogalmazott Pődör Zoltán a csütörtök reggeli sajtótájékoztatón. - Szombathelyi vagyok, eddig a klubért dolgoztam, de az egész városért szeretnék tenni, mert úgy gondolom, hogy a város mindenképpen többet érdemel - jegyezte meg. Úgy véli, a közéleti szerepvállalása miatt folyamatosan támadás éri a klubot, és a városvezetés igyekszik ellehetetleníteni a munkát. - Több mint egy éve nem érkezik támogatás mondvacsinált indokok és feltételrendszerek miatt, de szeretném megkérni a városvezetést, hogy ha már támogatni nem szeretné a klubot, legalább ne tegye tönkre a sok száz gyerek sportolási lehetőségét, ne nehezítse meg az életét - mondta.

Hangsúlyozta: az ő lelkiismerete tiszta azzal az esettel kapcsolatban, amikor egy szülő egy nyílt Facebook-csoportban nyilvánult meg. - Vezetőnként kutyakötelességem megvédeni a közösséget ilyen esetben, aki nem szeretne maradni, azzal természetesen nem kívánunk mi sem együtt élni, együtt dolgozni - jegyezte meg. Emlékeztetett: annak idején a közlés módja miatt marasztalták el a klubot, ezért meg is változtatták a szabályozást, ilyen eset többet nem fordulhat elő. Aki nem ért egyet a közösség eszméjével, annak nincs helye a klubban - szögezte le.

Pődör Zoltán arra kéri a városvezetést: ne lépjenek át egy határt, hagyják békén a szombathelyi gyerekeket, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémiát, ne tegyék tönkre a közösségüket.

A szülők nevében felháborodva szólalt fel a sajtótájékoztatón Vannesson Dóra. Ő azt mondta, nagyon sok szülőtársa rögtön jött, hogy részt vegyen ezen a reggelen. - Felháborodva állunk a történtek előtt, és tiltakozunk a cikk ellen, mert nem érzünk semmi olyat a csapat és az edzők részéről sem, ami erre okot adott volna. A vezetés a gyerekeket mindig teljes mellszélességgel támogatja - jelentette ki az egyik sportoló édesanyja.

Megerősítette: bármilyen fizikális vagy lelki probléma adódik a gyerekeknél, mindig találnak megoldást, és fejlődési lehetőséget ahhoz, hogy sikeres szombathelyi sportoló váljon belőlük.


 

közösség

további frisss

lap tetejére