"Ki tudja, mi lett volna a fiammal?" - Verrasztó Dávid telefonon hívta édesapját a tragédia után

metropol.hu • 2023. december 04., hétfő •
Borzalmas élményben volt része az úszónak, halálos balesettel végződött a kocsivétel.
Ki tudja, mi lett volna a fiammal? - Verrasztó Dávid telefonon hívta édesapját a tragédia után

Élete végéig kísérő, bozalmas élményen van túl Verrasztó Dávid úszó. A párizsi olimpiára készülő sportoló úgy gondolta, elcseréli a Mitsubishijét egy vidéki tulajdonos autójával, ezért a válogatott sportoló egy barátja társaságában elutazott Dombóvárra. A csere zökkenőmentesnek ígérkezett, ám halálos tragédiával végződött. A dombóvári férfi ugyanis egy búcsúkört kívánt tenni a gépkocsijával, de annak során egy fának ütközve meghalt. Előtte Dávidnak is felajánlotta, üljön mellé a járműbe, helyette azonban az úszó barátja vállalkozott az útra. Őt jelenleg kórházban ápolják.

- Dávid fiam vasárnap felhívott – nyilatkozta a Metropolnak Verrasztó Zoltán, egykori olimpiai ezüstérmes úszónk, Dávid édesapja. - Elmesélte, az illető őt kérdezte, vele menne-e erre a búcsúkörre. Dávid nemet mondott, helyette az őt elkísérő barátja ült az autóba, mely megcsúszott, és fának rohant. A sofőr nem volt bekötve, ezért elhunyt. Dávid barátja lábsérüléssel kórházba került, azóta is ott kezelik.

Verrasztó Zoltán hozzátette, az Európa-bajnok Dávid idegeit erősen megviselte a haláleset, melynek azóta is hatása alatt áll.

Ha esetleg beül a férfi mellé, ki tudja, milyen sors várt volna rá. Ki tudja, mi lett volna a fiammal... Ő inkább a balesetet szenvedett férfi kislányára vigyázott. Bízom benne, hogy a tragédián hamar túlteszi magát

– tette hozzá.

közösség

további frisss

lap tetejére