Kézisulit tartott az SZKKA a Tisza partján

hv • 2024. február 26., hétfő •
Esélyeshez méltón – pillanatnyi kétséget sem hagyva - aratott újfent sima győzelmet az SZKKA a női kézilabda NB I/B 19. fordulójában. A listavezető ezúttal látványos kézisulit tartott Szegeden.
Kézisulit tartott az SZKKA a Tisza partján

A bajnoki tabellát hat ponttal vezető Vida-lányok szombaton délután a sereghajtó PC Trade Szegedi NKE ellen is megmutatták erejüket. A fárasztó és hosszú utazás nem altatta el a gárdát. Mindjárt a meccs elején elhúztak 4:1-re. Ötperces gólcsend után ugyan próbáltak zárkózni a szegediek, de a kapuban Csatlós, támadásban pedig Szeberényi kapta el a fonalat, így a 20. percben hat góllal vezettek már. (11:5) Időt is kért Vadkerti Attila, a Tisza-partiak mestere, de érdemben nem változott semmi. A szünetre 17:11-es szombathelyi vezetéssel vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

A fordulás után a meccset végül 10 góllal záró, bombaformában játszó Pődör Blanka indította be a gólgyártást. A hazaiak ugyan próbálkoztak, de nem tudtak közelebb zárkózni.  Az utolsó 15 perc sem hozott változást.  A lányok, ahogyan kell, végig kézben tartották a mérkőzést. A vége kilencgólos különbségű győzelem lett. Ahogyan mondani szokás, érvényesült a papírforma. A 34:25-ös diadal azt is jelenti, hogy az SZKKA már 19 bajnoki meccs óta nem talált legyőzőre. Sőt, pontveszteség nélkül immár 8 pont az előnye a harmadik helyen álló, a hétvégén vereséget szenvedő Érd előtt. A hőn áhított NB I.-es visszajutás kézközelben van, most már a 100%-os bajnokság sem elképzelhetetlen.

NB I/B 19. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok,100 néző
Játékvezetők: Simon-Weinert
Kiállítások: 6 illetve 10 perc
Hétméteresek: 5/6 illetve 1/3

PC Trade Szegedi NKE – Szombathelyi KKA 25:34 (11:17)
SZKKA: Csatlós, Kazai 2, Pődör B. 10, Szeberényi 5, Szmolek 4, Kulcsár 5, Pálffy 3, Christe (k),  Pődör R., Böhm 4, Varga N., Balogh P., Gönczöl 1 Vezetőedző: Vida Gergő

A PC Szeged Trade legeredményesebb gólszerzői: Nagy R. 8, Csoknyai 4.
 

közösség

további frisss

lap tetejére