Kevés szombathelyi férfi figyel oda az egészségére

há • 2023. január 21., szombat •
Szinte csak a nők veszik igénybe a szombathelyi Egészségfejlesztési Iroda szolgáltatásait, a férfiak kevésbé ügyelnek a prevencióra - ez a szervezet tapasztalata.
Kevés szombathelyi férfi figyel oda az egészségére

Az Egészségfejlesztési Iroda térítésmentes egyéni és csoportos foglalkozásait, szolgáltatásait ismertette a januári civil sajtóreggelin Martinek Eszter szakmai munkatárs. Elmondta, hogy tevékenységükkel a prevencióra helyezik a hangsúlyt, hétről hétre egyre több mozgásos és lelki egészséget elősegítő programjuk indul el: regenerációs előadás, alakformáló torna szerepelt az év eleji kínálatukban.

- Igyekszünk minél szélesebb célcsoportot megcélozni,

legtöbb programunk a kisgyermekesekhez, az aktív lakossághoz és a 65 évesnél idősebbekhez szól.

Irodánk négy fővel működik, de vannak külsős segítőink is, ilyen az a két pszichológus, akiknek sajnos egyre több dolguk van, munkájukra nagy az igény - tudtuk meg Martinek Esztertől. Kihangsúlyozta: minden szolgáltatásuk térítésmentes, a részletekért internetes portáljukat, Facebook-oldalukat és Youtube-csatornájukat is érdemes böngészni.

Ami az elmúlt évek tapasztalatait illeti, sikeresen tették át online térbe a programjaik nagy részét, ezek azonban ma már ismét személyes jelenléttel valósulnak meg - egy alakformáló torna kivételével.

Azok számára ugyanis, akik nem tudnak részt venni az esti foglalkozáson, nagy segítség ez a megoldás, ez a járvány pozitív hozadéka.

Az iroda szeretné, ha több férfi keresné fel őket. - A férfiak egészsége is ugyanolyan fontos, mint a nőké, és sajnos nincsenek jó állapotban.

Az általunk elért személyeknek mindössze 2-3 százaléka férfi, ezen szeretnénk változtatni.

Tavaly év végén a férfi egészség napon ingyenes szűréseket tettünk számukra is lehetővé, ilyet biztosan szervezünk idén is - jegyezte meg az iroda munkatársa. Hozzátette: nőnap környékén a hölgyek is figyeljék a programokat, mert hasonló ingyenes szűrést terveznek számukra is.

 

közösség

további frisss

lap tetejére