Kettős DOBÓ SE-győzelem a nőknél és férfiaknál is

hv • 2024. február 28., szerda •
A lehetséges hat dobogós helyből négyet is a DOBÓ SE atlétái foglaltak el a téli országos dobóbajnokságon. A mérlegük két arany- és két ezüstérem. 
Kettős DOBÓ SE-győzelem a nőknél és férfiaknál is

A téli dobó magyar bajnokság egy nagy hagyományokkal rendelkező, több funkciós viadal. Egyrészt remek felmérő, hogy milyen állapotban vannak a dobóatléták, másrészt a bajnokság több számban válogató verseny is a március 9-10. között portugáliai Leiriában rendezendő Dobó Európa Kupára. 

Szerdán délelőtt a Nemzeti Atlétikai Központ edzőpályáján megrendezett versenyen természetesen a Szombathelyi DOBÓ SE világversenyekre készülő kalapácsvetői is részt vettek. Németh Zsolt mesteredző és Németh László edző tanítványai hozták a papírformát. A női mezőnyben Gyurátz Réka győzött 65,48 méterrel, klubtársa, a fiatal, tehetségeses Viszkeleti Villő (63,55 méter) előtt.  A dobogóról éppen lecsúszott Németh Zsanett (62,35 méter) a 4. helyen zárt.

A férfiaknál a hölgyekhez hasonlóan kettős DOBÓ SE győzelem született. A bajnoki címet a kétszeres világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérem Halász Bence szerezte meg. Legnagyobb dobása 75,48 méterre szállt, ami a felkészülés ezen időszakában kimondottan jónak számít.

Mögötte a szintén olimpiai részvételre hajtó Varga Donát végzett, akinek legjobb dobás után 72,4 métert mutatott a mérőműszert.  A harmadik Párizsra aspiráló kalapácsvető Rába Dániel ezúttal lemaradta dobogóról, 71,65 métere a 4. helyet jelentette számára.

Sok idejük nincs a pihenésre a versenyzőknek, hiszen a jövő hétvégén már Portugáliában lesz jelenésük, ahol felmérhetik azt is, hogy a külföldi vetélytársak holt tartanak a szabadtéri szezon előtt.
 

közösség

további frisss

lap tetejére