Kétszáz kilós szarvas zuhant egy autóra Esztergomnál, az egyik utas szörnyethalt

• 2024. április 01., hétfő •
Szarvassal ütközött egy személyautó nagypéntek este Kesztölc és Esztergom között. Az autóban a sofőrön kívül egy ember utazott. Az ütközéstől levegőbe repülő állat rázuhant az autóra, melynek következtében az utas azonnal meghalt.
Kétszáz kilós szarvas zuhant egy autóra Esztergomnál, az egyik utas szörnyethalt

Az autó Kesztölc felé haladt, amikor balról váratlanul kiugrott az útra egy több mint kétszáz kilogrammos szarvas. A járművel való ütközés után az állat a levegőbe repült, majd az autó jobb oldalára zuhant, szabályosan agyonnyomva az anyósülésen utazó 39 éves nőt - írja az Index.

Benke István Roland, a tűzoltóság szóvivője elmondta a Tényeknek, hogy az esti órákban érkezett jelzés hozzájuk,

MISZERINT A 117-ES ÚT 4-ES KILOMÉTERÉNÉL VADDAL ÜTKÖZÖTT EGY SZEMÉLYGÉPJÁRMŰ, MELYBE KÉT SZEMÉLY BESZORULT.

A kiérkező egységek áramtalanították a járművet. Az áldozatokat feszítő-vágó berendezések segítségével, a roncs tetején keresztül tudták csak kiemelni, de a 39 éves nő életét már nem tudták megmenteni. 

Azonban az autót vezető középkorú férfi túlélte a balesetet. Őt a mentők súlyos gerincsérüléssel, stabil állapotban szállították kórházba. 

Az elpusztult szarvas tetemét a helyi vadásztársaság vitte el a helyszínről. Csörgő László vezetéstechnikai szakértő a Tények megkeresésére elmondta, hogy a hasonló tragédiákat nagyobb eséllyel kerülhetjük el, ha a vadveszélyre figyelmeztető táblákkal ellátott utakon 10-15 kilométer/órával csökkentjük a haladási sebességet – ezzel ugyanis másodperceket nyerhetünk a veszély észlelésére.

Forrás: index.hu
Fotó: TV2

közösség

további frisss

lap tetejére