Kétezer tányér, tele a legjobb halételekkel? - Nem csak a horgászokra gondoltak a szervezők

há • 2023. július 06., csütörtök •
Sokan a jól megszokott elemeket, mások rendületlenül az újdonságot keresik a nyári programokban - mindkét körre gondoltak a 9. Pinka-völgyi Halas Nap szervezői, akik már készülnek a szombatra Vaskeresztesen.
Kétezer tányér, tele a legjobb halételekkel? - Nem csak a horgászokra gondoltak a szervezők

A júliusi civil sajtóreggelin Puskás Norbert, az idén 30 éves Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke ismertette az idei Halas Napok részleteit. Aki tudja, miről van szó, már nagyokat nyel, ahogy ezt olvassa, mert minden évben nyílt halételfőző versenyt hirdetnek, de idén ez változik: most az egyesületek, partnerszervezetek és baráti társaságok állnak ki egy-egy csapattal, tűzhellyel, 23 csapat méri össze tudását.

- Július 8-án, szombaton összesen 15 helyszín lesz a vaskeresztesi Alpesi Fogadó és Horgászturisztikai Központ környékén, ahol halas ételeket lehet majd kóstolni, nagyjából 2000 adag halétel készül

- árulta el az ügyvezető elnök.

Horgászversennyel indul a nap gyermek, felnőtt és profi kategóriában, helyszíne a Pinka-holtág, a vaskeresztesi önkormányzati tó és a központ előtti tó. Délelőtt a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. kiemelt partnerként vesz részt a rendezvényen - ők balatoni irdalt pontyfilét készítenek, s ha valaki nem tudná, ez elnyerte már a "kiváló magyar termék" címet. Bodó Iván, a mai kor "Matula bácsija" várja műsorával a kicsiket és nagyokat egyaránt.

12.30-kor zajlik a halételek zsűrizése. Délután a kulturális műsoroké lesz a főszerep, a hagyományőrzők, kötélugrók után jön az eredményhirdetés, majd gyerekprogramok következnek.

Szinte minden műsor, program és látnivaló díjmentes ezen a napon, egyetlen kivétel van a családi halas napon, ez pedig a halételek kóstolása.

 

közösség

további frisss

lap tetejére