Két nap alatt kiosztott pár százmillió prémiumot a Főváros

• 2023. október 11., szerda •
Mindezt a „nagy kormányzati elvonások” közepette.
Két nap alatt kiosztott pár százmillió prémiumot a Főváros

A Magyar Nemzet szerdán arról írt, hogy Karácsony Gergelyék két nap alatt majdnem háromszázmillió forintnyi prémiumot szórtak ki mindössze két nap alatt a nyár közepén. A lap úgy fogalmaz, hogy ötven fővárosi vezető részesült a gáláns jutalomból. A portál megkereste a Fővárost, pontosan mely fővárosi vezetők és mekkora mértékben kaptak prémiumot, mire azt válaszolta a Városháza, hogy ez közérdekű adatigénylés és majd válaszolnak - olvasható a Mandineren.

Karácsony Gergely a Magyar Nemzet szerint két napon,  július 20-án és 21-én ötven fővárosi vezetőnek hagyott jóvá prémiumot, aminek összértéke 280 millió forint. A lap információi szerint a mostani körben a kulturális, a színházi élet több döntéshozója mellett számos önkormányzati cégvezető az érintett.

Korábban már kiderült, hogy a főpolgármester a BKK és a BKV vezetői között osztott ki busás jutalmakat, több esetben tízmillió forintos összeg volt olvasható a sajtóban. 

Az ügy érdekessége, hogy a főpolgármester egyetlen nappal később, 21-én Facebook-posztban számolt be arról, hogy nagyon súlyos a helyzet, nincs pénz, a BKK-nak meg kell emelnie a vonaljegyek árát, mert a kormány megszorít”

– írta a Magyar Nemzet.

A mostani prémiumosztással kapcsolatban a Mandiner is megkereste a Főváros sajtóosztályát, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket. 

Forrás: mandiner.hu
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

közösség

további frisss

lap tetejére