Két nap a Haladásban: a parajdi sótól a karamellán át a forró fehér csokoládéig

vaol.hu • 2022. november 20., vasárnap •
A nagy csokirajongó, mesebeli Gombóc Artúr tobzódott volna, de a közönség is az egyik ízvarázsból a másikba esett a Haladás Sportkomplexumban rendezett jótékonysági vásáron a hétvégén.
Két nap a Haladásban: a parajdi sótól a karamellán át a forró fehér csokoládéig

Csoki-, gasztro- és kézművesnapokat tartottak: több mint negyven árus kínálta a portékáit- erről a vaol.hu számolt be.  Olaszos mini pizzákat készített Szabi, a pék: a kemencében frissen sütött alapra megfelelően körített kecskesajt, sült malac, sütőtök, szarvasgomba vagy pármai sajt, sonka került. Szűcs Imre reformédesség műhelyében késhegyen kínálta a levendulás csokoládét, a kesudióval összepréselt vörös áfonyát. Mint megtudtuk, a gumicukor állagú rahát egy török csemege, más néven szultánkenyér: gyümölcszselé keményítővel.

Tanulmányoztuk a parajdi só áldásos hatásait, amely számtalan panaszra lehet gyógyír, a fülgyulladástól a derékfájdalmon át asztmára, köhögésre is. Láttunk adventi díszeket, karácsonyi manókat, és kóstoltunk forró csokoládét a fő szervező Mák Dóri standjánál, aki egyébként a Divatbemutató kicsit másképp Alapítvány elnöke.

Szándéka szerint a jótékonysági vásáron az ezerforintos támogatói belépőjegy megvételével Erdélyi Rolika kezeléséhez, a hátrányos helyzetű sportolók segítéséhez, illetve integrált játszótér kialakításához lehetett hozzájárulni.

Kép: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére