Két nagy cég és a Fedett Uszoda komoly kormányzati támogatást kapott

hv • 2023. november 10., péntek •
Jó hírekkel szolgált dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője rendkívüli sajtótájékoztatóján. A nehéz gazdasági helyzetben két szombathelyi nagyvállalat valamint a szombathelyi Fedett Uszoda kap jelentős kormányzati támogatást.
Két nagy cég és a Fedett Uszoda komoly kormányzati támogatást kapott

-     Igen fontos, a szombathelyi emberek életét és munkahelyeit érintő pozitív döntéseket hozott a kormány - indította a sajtótájékoztatót dr. Hende Csaba. Két, együttesen mintegy ötezer ember foglalkoztató cég részesül a Gyármentő Program keretében állami támogatásban. A TDK Hungary Components Kft.1,7 milliárd, míg a Schaeffler Savaria Kft. 1,289 milliárd forintot nyert el a program jóvoltából. A cégek a munkahelyek megőrzésére, foglalkoztatási képességük megőrzésre fordíthatják a kapott támogatást. Ne feledjük, hogy akármennyire is tiltakoznak és kapálóznak egyesek, sajnos vannak olyan tőlünk független, negatív folyamatok, amelyek ellen tenni kell. Mindkét cég az elektromobilitás alkatrész beszállítójaként jelentős szerepet játszik az autóiparban. A TDK-ban és a Schaefflernél több, mint 5.000 ember dolgozik. Ez azt is jelenti, hogy ötezer szombathelyi és környékbeli családot érint a döntés, hiszen az ő munkahelyeik megtartása a cél.

-    Még egy örömteli hírem is van - folytatta dr. Hende Csaba. A szombathelyi Fedett Uszoda üzemeltetési költségeihez, ismételten, immár sokadszor járul hozzá a kormány. Most 26 millió 740 ezer forintot ad a rezsiköltségekre. Úgy gondolom, hogy az uszodát használó közönség és a sok száz, itt úszni tanuló gyermek méltán örül ennek a hírnek.

közösség

további frisss

lap tetejére