Két gólos előnyt szerzett a Haladás a futsal Magyar Kupában

• 2020. január 16., csütörtök •
Az előzetes várakozásoknál jóval szorosabb mérkőzésen 4:2 arányban győzte le a Haladás VSE a Dunaferr együttesét a futsal Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. Így a szombathelyiek kétgólos előnnyel utazhatnak a február 12-i dunaújvárosi visszavágóra. Összefoglaló.
Két gólos előnyt szerzett a Haladás a futsal Magyar Kupában

 

1. Félidő
Nem kis meglepetésre a vendégek kezdték jobban a találkozót olyannyira, hogy Klacsák Bence révén a 2. percben a vezetést is megszerezte a vendég alakulat. Egy minimummal később Hajmási került hatalmas ziccerbe, ám bravúrral hárított a Dunaferr portása. A 6. percben ismét egyenlíthetett volna a Szombathely azonban Luís Garcia kapu mellé kanyarította a labdát. A 7. percben azonban már a szerencse sem mentette meg a Dunaferrt, Simic elegáns gurításával 1:1. Pár másodperccel később Alasztics passzolt remekül Dróthoz, aki szintén mattolta Rigót, 2:1 már a Halinak. 12. perc: Vas Ádám forgácsolta szét a jobb kapufát. Aztán Horváth Benedek lőtt centikkel mellé a túloldalon. 14. perc: Simic módosítja 3:1-re az állást, beindult a Hali-henger. A vendégek edzője nem is bírja cérnával a történteket, mivel folyamatosan bírálja a játékvezetést, ezért rendre utasították. Szünetig nem született már több találat így félidőben Haladás - Dunaferr 3:1.

2. Félidő
Alig hogy elkezdődik a 2. félidő Vidák gurítja be a Hali 4. találatát a hosszú alsóba, az újvárosiak szemmel verték Vidák megmozdulását. A Szombathely uralta a játékot, de Rigó attól az 1 hibától eltekintve rendkívül magabiztosan védett. Egyre vehemensebbé és agresszívabbá vált a mérkőzés, az Újváros nem finomkodott ha a hazai játékosok feltartóztatásáról volt szó. Azonban csak elvétve jutottak el Alasztics kapujáig. A hosszú gólcsendet a vendégek törik meg. Alasztics bravúros védése után a sarokrúgásból Klacsák megszerzi csapata és saját maga 2. gólját - 4:2 5 perccel a vége előtt. Garciának ma nem jött össze semmi, ismét centikkel pörgetett kapufa mellé. Vészkapussal támad az utolsó másodpercekbken a Dunaferr, ám hiába. A végeredmény Haladás - Dunaferr 4:2.

közösség

további frisss

lap tetejére