Két bronz és egy kis keserűség - Jól szerepelt az Agrobio a vb-n

• 2023. november 29., szerda •
70 ország, 1369 sportoló, közel 1700 nevezés - ez volt számokban a kick-box világbajnokság Portugáliában, ahol a szombathelyi Agrobio Classic Kick-Box és Box Club versenyzője, Csejtey Gábor is jól szerepelt, két bronzérmet szerzett.
Két bronz és egy kis keserűség - Jól szerepelt az Agrobio a vb-n

Mit a klub vezetése tudatta: versenyzőjük, Csejtey Gábor a 63 kg-os súlycsoportban, maters kategóriában, light-contact és poinfigting szabályrendszerben indult, az eredménye pedig mindkettőben bronzérem volt.

Mayer Gábor edző a következőképpen nyilatkozott a versenyről:
"Az Agrobio Classic Kick-Box és Box Clubból két versenyző kvalifikált a világbajnokságra, azonban Holczmüller Bence betegség miatt lemondta a versenyen való indulást. Bence mindvégig készült, és nagyszerű formában volt, előtte megnyerte a Cseh Opent is. Sajnos azonban egy olyan jellegű betegség alakult ki, ami után közösen úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatunk. Edzőként és vezetőként is nehéz döntés volt, de mindig és mindenkor a sportolók egészsége a legfontosabb, és ezt tartottam elsődlegesnek.

Edzőként én is regisztráltam a világbajnokságra, sajnos kéztörés miatt én sem tudtam elutazni Portugáliába.

Csejtey Gábor teljesítménye jónak értékelhető. A világbajnoki címét nem tudta pointfightingben megvédeni, de azt gondolom, a bronzérem is szépen csillog. Light-contactban két nagyon kemény meccse volt, itt és a pointfightingban is a későbbi győztestől kapott ki. Light-contactban az azeri Mamedov Eduard, pointfightingben pedig az olasz Sciacca Ignazio győzött.

Gabinak a 63 kg -ban való indulás is már nagy kihívás, hiszen 5-6 kilókat kell leadnia ebben a kategóriában. Rengeteget kivesz egy sportolóból egy ilyen mértékű fogyás. Persze ezt vállalta, vállaltuk, és meg is csinálta a fogyasztást.

A masters kategória évről évre erősödik, és ez látható, tapasztalható volt ezen a versenyen is. A válogatottak szakmai vezetői is egyre jobban felismerik ezt, és látszik is a teljesítményeken. Gabinak mindkét szabályrendszer jól fekszik, de a light-contactban van nagyobb rutinja és tudása. A jövőre nézve a pointfighting szabályrendszert kell jobban erősíteni, és még több versenyre kell eljutni, még több tapasztalatot gyűjteni. Sajnos a munkanhelyi elfoglaltságok miatt idén edzőtáborba sem tudott menni, ami  nagyon fontos lett volna a felkészülés szempontjából.
Összességében elégedett vagyok Gábor teljesítményével. Annyiban keserű a szám íze, hogy a klub jelenlegi legjobb versenyzője, Holczmüller Bence nem tudott indulni a megmérettetésen, és nem tudtam felmérni, hogy hol tart élete ezen szakaszában szakmailag. Bencére hosszú távon számítok, és abban bízom, hogy mielőbb vissza tud térni a tatamira vagy akár a ringbe is! Jövőre szeretném, ha Pődör Csaba vb-ezüstérmes sportolónk is visszatérne masters kategóriában a pástra, valamint kapacitálom Wappel Tibor világ- és Európa-bajnok versenyzőnket is, hogy térjen vissza a tatamira."

Csejtey Gábor versenyző nyilatkozata:
"Úgy éreztem, hogy jó formában érkeztem a világbajnokságra, annak ellenére, hogy néhány dolog azért nehezítette a felkészülésem. A masters kategória évről évre egyre erősödik. Érkeznek azok a sportolók, akik még egy-két éve a normál felnőtt kategóriában versenyeztek. Sajnos a sorsolás nem volt túlságosan kedvező nekem, mert mindkét szabályrendszerben a döntőbe jutásért a későbbi győztessel kerültem össze. Pointfightigban címvédésre érkeztem. Sajnos az elődöntő előtt volt egy nagyon nehéz, fárasztó light-contact mérkőzésem, amit nem sikerült maradéktalanul kipihennem. Így nem tudtam olyan robbanékony lenni, és szerintem emiatt kellett beérnem a bronzéremmel. Light-contactban a négy közé kerülésért egy olasz versenyzőt vertem meg, aztán jött a tavalyi Európa-bajnok azeri versenyző. Tavaly vele játszottam a döntőt, akkor simábban tudott győzni. Most egy nagyon szoros mérkőzésen maradtam alul."

közösség

további frisss

lap tetejére