Késsel támadt a nevelőjére a borsodi tini, mert nem ízlett neki az uzsonna

• 2023. augusztus 14., hétfő •
A lányt tettei miatt letartóztatja a bíróság.
Késsel támadt a nevelőjére a borsodi tini, mert nem ízlett neki az uzsonna

Az eset még 2023 júniusában történt, amikor is egy intézetben lakó 13 éves lány megtámadta nevelőnőjét Borsod vármegyében, mert nem tetszett neki az uzsonnája, amit kapott. Az ételt nemcsak, hogy nem fogadta el, de még fertőtlenítővel is leöntötte utána a nőt - írja a Bors.

Az ámokfutást itt nem hagyta abba. A tinédzser pár nappal később ismét megtámadta a nevelőt, akit életveszélyesen megfenyegetett egy szóváltást követően, miközben egy vajazókéssel rátámadt, és ököllel mellkason verte.

Ezt követően, egy hónappal később pedig kiskorú társával együtt, egy porral oltó készüléket tartva berontott a nevelők szakmai értekezletére, ahol szét is fújta a poroltó anyagát, hogy megakadályozza a megbeszélést.

A 13 éves intézeti lakos cselekedetei bizonyítás esetén alkalmas lehet közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének megállapítására.

A Miskolci Törvényszék 2023.szeptember 11-ig elrendelte a fiatal lány letartóztatását szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítás akadályozásának reális lehetősége és bűnismétlés miatt. A letartóztatást a javítóintézetben kell végrehajtani, írj weboldalán a Bíróság.

Fotó: @Pexels
Forrás: borsonline.hu 

közösség

további frisss

lap tetejére