Sisakot viselve, négyszázhetven kilométeren

SzR • 2015. június 07., vasárnap •
Vasárnap délután kerékpáros családi programmal népszerűsítették az augusztusban Szombathelyről rajtoló Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárversenyt.
Sisakot viselve, négyszázhetven kilométeren

Fotó: tourdehongrie.hu

A közel tízéves szünet után újra megendezendő Tour de Hongrie népszerűsítését a Vas megyei Kerékpáros Szövetség, a Herényiek Háza és a Vuelta Sportiroda közösen hirdette meg. A szombathely önkormányzat támogatásával lebonyolított ,,Sisakot viselek" címet viselő rendezvényen, a Savaria téren kerékpáros bemutatók, ügyességi és KRESZ versenyek, gyerekfoglalkoztatók és persze értékesnyeremények is várták a kilátogatókat. 

A ,,Sisakot viselek" rendezvény egyébként nemcsak a kerékpársportra, hanem a közlekedési szabályok betartására és a védőfelszerelések használatára is felhívta a figyelmet. 

A vasárnap délutáni program este 8 órakor folytatódott, amikor éjszkai kerékpározásra invitálták a városlakókat, akik a Borostyánkő Áruház elől indulva gurulhattak végig Szombathely kivilágított terein és utcáin. 

A frisss.hu megtudta, hogy a Tour de Hongrie amatőr csapata, Koczka Tibor sportért felelős alpolgármesterrel az élen, hétfő reggel 9 órakor, a Városháza elől indul el Keszthelyre. A 470 km-es, péntekig tartó túra célja, hogy felhívja a figyelmet a biztonságos kerékpáros közlekedés fontosságára, s bemutassa a Tour de Hongrie, a Magyar Körverseny idei útvonalát.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére