Katasztrófahelyzet Burgenlandban: autókat lepett el a hatalmas áradás Pinkafő mellett

vaol.hu • 2024. június 09., vasárnap •
Szombaton éjfél előtt nem sokkal katasztrófahelyzetet rendeltek el az oberwarti járásban is, hajnali négy óra után nem sokkal Oberwart (Felsőőr) városára riasztást adtak ki, szükség van a lakosság védelmére - írta meg a vaol.hu.
Katasztrófahelyzet Burgenlandban: autókat lepett el a hatalmas áradás Pinkafő mellett

Ausztria több részén is komoly gondokat okoz a heves esőzés és a hirtelen lezúduló csapadék következtében megáradó vizek. Szombatról vasárnapra virradóan lakosságvédelmi riasztást adtak ki Oberwart városára is - írja cikkében a lap.

Kérjük a lakosságot, hogy ne hagyják el házaikat és lakásaikat, maradjanak a felsőbb emeleteken. A hatóságok nyomatékosan kérik, hogy senki ne tartózkodjon lakóházának alagsorában, pincéjében!

- olvasható a burgenland.orf.at által is megosztott figyelmeztetésben. A városhoz vezető utaknál is lezárásokkal találkozhatunk.

Az Oberwart kerületi tűzoltóparancsnokság tájékoztatása szerint

nagyjából éjfél környékén kaptak riasztást, hogy több ember is lakóházának pincéjében rekedt az árvíz miatt, életveszélyben vannak.

Az állambiztonsági központ tájékoztatása szerint éjjel egy órakor még nem volt róluk hír.

Nem pihennek a tűzoltók

Oberwart mellett lakosságvédelmi intézkedések elrendelésére került sor Rotenturm an der Pinka (Vasvörösvár), és Siget in der Wart (Őrsziget) területén is. Az Oberwart és Güssing körzetekben a tűzoltóságok szombat este óta folyamatosan dolgoznak, nagyjából 100 riasztáson vannak túl az éjszaka folyamán.

Sokkoló felvételeket osztott meg oldalán az ORF a Wiesfleckben (Újrétfalu) pusztító árvízről, amely pillanatok alatt komplett utcákat öntött el és vitt mindent.

közösség

további frisss

lap tetejére