„Karjaimban tartottam, miközben távozott” – belehalt a szülésbe a kétgyermekes édesanya

metropol.hu • 2023. szeptember 30., szombat •
A gyászoló férjnek most két gyermeket kell felnevelni élete szerelme nélkül.
„Karjaimban tartottam, miközben távozott” – belehalt a szülésbe a kétgyermekes édesanya

Dr. Jared Wilson és 27 éves felesége, Caitlyn tervezett szülésre érkezett egy New York-i kórházba, ami nem végződhetett volna tragédiával, mégis szétszakított egy családot.

Az egész azzal kezdődött, hogy reggel váratlanul elfolyt Caitlyn magzatvize, tragikus módon a baba karja kijött a szülőcsatornába, a köldökzsinór pedig a nyaka köré szorult. Az anyukát sürgősségi császármetszésre vitték, miután ennél az állapotnál nagyon-nagyon magas a halálozási arány, hisz a babák ekkor fuldokolni kezdenek. Az orvosoknak érzéstelenítést kellett adniuk Caitlynnek a műtét előtt, ami további kockázatokkal járt – írja a Borsra hivatkozva a metropol.hu.

A dolgok nagyon gyorsan történtek. Hajnali 2:02-kor küldtem sms-t a szüleinek, hogy imádkozzanak Caitlynért, mert most tolják a műtőbe. 2:17-kor a sebészek visszajöttek hozzám 2:12-kor készített képekkel, hogy Gabriel kint van, egészséges, felsírt, és minden jel jónak tűnt

– mesélte dr. Wilson.

A kétórás műtét után úgy tűnt, hogy Caitlyn túl van a nehezén, de nem sokkal később nagyon erősen elkezdett köhögni. Kapott antibiotikumokat, hogy a tüdejében lévő folyadéktól ne kapjon tüdőgyulladást, és az orvosok azt mondták, hogy fel fog épülni. A következő tíz napban azonban komplikációk léptek fel, és jelentős fájdalmai voltak, a szívverése magas volt, és duzzanat jelent meg az alsó lábszáraiban. Átvitték az intenzív osztályra, ahol lélegeztetőgépre került. Nem sokkal később orvosok vérrögöket fedeztek fel a lábában, és szeptikus sokkot is kapott. Alig tizenkét órával később, reggel 6:56-kor szívmegállás lépett fel nála. 

Besétáltam a szobába, amikor éppen mellkaskompressziót alkalmaztak Caitlynnél, és megkértem őket, hogy hagyják abba. Kikapcsolták a gépeket, majd elmentek, miközben én a karjaimban tartottam Caitlynt, és eltávozott.

A férj szerint a gyásza rosszabb lenne az orvosi képzettsége nélkül, amely segített neki feldolgozni Caitlyn tragikus halálát. A fiatal édesanya két gyermeket hagyott félárván.

 

közösség

további frisss

lap tetejére