Kábítószer-elosztó központnak használták a New York-i bölcsődét, 1 gyerek meghalt, 3 kórházba került

• 2023. szeptember 20., szerda •
Egy kilogramm fentanilt találtak egy szőnyeg alatt, amelyet a gyerekek belélegeztek.
Kábítószer-elosztó központnak használták a New York-i bölcsődét, 1 gyerek meghalt, 3 kórházba került

Egy kilogramm fentanilt találtak egy szőnyeg alatt egy New York-i bölcsődében, aminek következtében egy gyermek meghalt, három másikat pedig kórházba szállítottak – számolt be a BBC. Az egyéves Nicholas Dominici, aki mindössze egy hete volt a bölcsődében, pénteken vesztette életét, a rendőrség úgy véli, hogy a nyolc hónapos és kétéves kor közötti gyerekek a bölcsődében lélegeztek be fentanilt - írja a Mandiner.

A Bronxban található Divino Niño óvoda tulajdonosa, a 36 éves Grei Mendez és bérlője, a 41 éves Carlisto Acevedo Brito szövetségi ügyészek szerint „halált okozó terjesztési szándékkal elkövetett kábítószer-birtoklás és halált okozó kábítószer-terjesztésre irányuló összeesküvés” miatt szövetségi vádakkal néznek szembe.

Azt állítjuk, hogy a vádlottak négy csecsemőt megmérgeztek, és egyiküket megölték, mert egy bölcsődéből kábítószer-üzletet folytattak” 

– mondta kedden Damien Williams manhattani amerikai ügyész.

A rendőrség szerint a bölcsődéből előkerült kábítószer 500 ezer ember halálát okozhatta volna. A heroinnál 50-szer erősebb szintetikus fájdalomcsillapítót, a fentanilt okolják az amerikai kábítószeres halálesetek számának növekedéséért.

Nyitókép: YouTube
Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére