Jövőre iskolás lesz már a gyermek?

szponzorált tartalom (x) • 2024. május 20., hétfő •
Bár a középiskolákból már elballagtak a fiatal felnőttek, az óvodai ballagásokat még csak eztán rendezik. Ilyenkor persze még teljesen más jár a szülők fejében: lufik, a családi összejövetel helyszíne, a lehetséges ajándékok, a meghívottak listája, búcsúajándék az ovis kollektívának. Ugye, ismerős a helyzet?
Jövőre iskolás lesz már a gyermek?

Aztán ha nem figyelünk oda, egy szempillantás alatt elmúlik a nyár, és a gyermek ott áll az iskola kapujában. A kérdés csak az, hogy nekünk szülőként mennyire sikerült felkészülni, mennyire tudjuk segíteni a gyermeket a tanulás során. Itt azonban elsősorban nem a házi feladatok megoldására vagy a magántanárok fogadására, hanem egy korrekt, barátságos, ugyanakkor ösztönző tanulósarok kialakítására kell törekedni. Mai cikkünkben ehhez hozunk némi támpontot.

Kell egy tanulósarok!

Igen, már akkor is szükség van erre, amikor a gyermek még nem tanul önállóan, így már az első osztály megkezdése előtt tanácsos a Prémium bútoráruház íróasztalai közül kiválasztani a leendő iskolásnak a megfelelő darabot. Persze nem állhat meg itt a bútorvásárlás, hiszen még egy-két dologra biztosan szükségünk lesz.

Így nem maradhat ki egy kényelmes szék sem, valamint gondoskodni kell a megfelelő világításról is. A legjobb, ha rengeteg természetes fény is jut a kis nebulónak, de a mesterséges megoldásokat is lehet szinte tökélyre fejleszteni.

Ha azonban csak ennyit teszünk oda a tanulókuckóba, attól még nem biztos, hogy nagyon nagy kedvvel fog odaülni a gyermek. Ezért néhány extráról sem árt gondoskodni.

Ezekről se feledkezz meg!

Bár nem tűnik létfontosságúnak, de mégis jobb, ha gondoskodunk a következőkről:

  • Néhány növényt mindenképp helyezzünk el az asztal körül, ezek ugyanis nemcsak a levegőért felelősek, de látványuk még energizál is.
  • Szülőként a te felelősséged, hogy megtanítsd a gyermekedet arra, hogy rendet tartson maga körül. Ezt pedig csak úgy lehet megtenni, ha mindennek megvan a maga helye, vagyis jó sokféle tárolóról kell gondoskodni, hogy kellően rendezett környezet vegye körül.
  • Érdemes egy kisebb kreatívkodós kuckót is kialakítani, hiszen néha azért még minden iskolás szeret rajzolni, festeni.

Ahogy látható, egész sok mindenről kell gondoskodni, ha igazán motiváló és energizáló sarkot szeretnél adni a kisiskolásodnak.

A szín sem mindegy!

Most, hogy már kiveséztük a szükséges kellékeket, álljunk meg egy szóra a színválasztásnál. Mindenképpen olyan árnyalatot válassz, ami motivál, erőt ad és biztonságot sugároz, akár több színt is össze lehet hozni a kuckón belül. Semmi esetre se dönts túl harsány színek mellett, hiszen azzal izgágává teheted a gyermeked, ha a színekkel túlingerled.

Ha kész vagy vele, meglásd, a gyermeked sokkal lelkesebben fog menni tanulni, hiszen ki ne vágyna egy ilyen külön kis tanulóbirodalomra!

Kép: premiumbutor.hu

közösség

további frisss

lap tetejére