Jövő héten ünnepi könyvhét – íme, a részletes program

• 2021. augusztus 28., szombat •
Bíró Szabolcs-dedikálás, beszélgetés Az Őrség prímása könyv kapcsán, kiállítás és zene: ismét ünnepi könyvhét Szombathelyen.
Jövő héten ünnepi könyvhét – íme, a részletes program

A Berzsenyi Dániel Könyvtár idén is csatlakozik az Ünnepi Könyvhét országos kulturális programsorozathoz. 2021. augusztus 31. és szeptember 3. között sokféle, minden korosztály igényét kielégítő rendezvény közül válogathatnak az érdeklődők.
 
Az ünnepi könyvhét egyedülálló magyar kulturális rendezvénysorozat immár kilenc évtizede. A könyvfesztivál megtartását a Literatura irodalmi folyóirat főszerkesztője, Supka Géza újságíró, író, történész, művelődéstörténész javasolta a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) 1927. június 5-én Miskolcon tartott évi közgyűlésén. Első ízben 1929. május 12. és május 20. között tartották meg. Ahogy Supka Géza javaslatában megfogalmazta: „Az évnek egyik napján […] az ország minden városában és falujában könyvnap rendeztessék, amely […] az írót és a közönséget közvetlen kontaktusba hozza egymással, hogy ezen a napon egyszer egy évben a könyvírás és a könyvkiadás művészete is kimenjen az utcára, éspedig ingujjban, közvetlen, bohém formában.”
 
A könyveket, a könyvírást és könyvkiadást középpontba állító rendezvényeink között lesz több író-olvasó találkozó, kerekasztal-beszélgetés, kiállításmegnyitó, valamint komolyzenei előadás a vers és a zene kapcsolatáról.
 
Részletes program:
 
2021. augusztus 31. 16.00-18.00 Bíró Szabolcs író dedikál
Könyvárusítás a Líra Könyvesbolt kínálatából

2021. szeptember 1. 17.00 Az Őrség prímása: Egy pankaszi muzsikus család története
Beszélgetés Kánya László zenésszel, zeneszerzővel, a vasvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökével és ifj. Kánya László zenésszel. Moderátor Mayer László, a Vasi Szemle főszerkesztője

2021. szeptember 2. 17.00 Világosság a sötétségben: Válogatás egyháztörténeti és vallási tárgyú dokumentumokból (kiállításmegnyitó)
A tárlatot megnyitja Dr. Székely János megyéspüspök

2021. szeptember 3. 14.00 Író-olvasó találkozó és kiállításmegnyitó Pernyész Dóra meseíróval, illusztrátorral

2021. szeptember 3. 17.00 Ezt látni és hallani kell!: Vers és zene kapcsolata
Horváth Imre karnagy komolyzenei előadása
 
Az Ünnepi Könyvhét időtartama alatt a könyvtárba látogatók válogathatnak a Szülőföld Könyvkiadó kínálatából.
 

közösség

további frisss

lap tetejére