Jókor jött a kormányzati támogatás - Városi kiegészítéssel újult meg a szentkirályi híd

há • 2023. november 16., csütörtök •
Már hetek óta járható a szombathelyi Szent István király utcai Gyöngyös-híd, amelyet rendkívül rossz állapota miatt vontak ki nemrég hosszú időre a forgalomból. Kormányzati és önkormányzati forrásból építették újjá a szerkezetet.
Jókor jött a kormányzati támogatás - Városi kiegészítéssel újult meg a szentkirályi híd

- A munkák ősszel befejeződtek, az autósok és a gyalogosok ismét használják a bogáti városrészt a belvárost összekötú útvonalat. - Komoly beavatkozásra volt szükség, gyakorlatilag újjá kellett építeni az egész hidat. Ami a forrásait illeti, a kormány 1 milliárd 205 millió forintot biztosított a városnak több fejlesztésre, köztük a vásárcsarnok melletti parkolóra, a víztorony környéki park rendbetételére, egyéb útfelújításokra. A szentkirályi híd rekonstrukciója is ennek köszönhetően lehetett ilyen nagy volumenű, a pénzt azonban az önkormányzat is kiegészítette. A kormánytámogatást országgyűlési képviselőnk kérésére ítélték oda Szombathelynek, és hála ennek, számos olyan projekt megvalósulhatott, amelyre önerőből ezekben a nehéz időkben nem is lett volna lehetőség - mondta a helyszínen Illés Károly fideszes frakcióvezető. Hozzátette: a helyiek és a tömegközlekedést igénybe vevők most ismét biztonsággal használhatják a hidat.

A kormány az 1,205 milliárdos csomagban eredetileg egy másik - a Markusovszky utcai - híd felújítására biztosított forrást. Ezzel kapcsolatban dr. Hende Csaba lapunknak azt mondta, az a híd a kórház, a vérellátó, a mentőszolgálat megközelítése szempontjából kulcsfontosságú, csakhogy közben a szentkirályi híd leszakadt, nyilván az elhanyagoltság miatt. - A szombathelyi önkormányzat úgy döntött, hogy ide csoportosítja át a kormány által biztosított pénzt. Hangsúlyoznom kell, hogy valamennyi híd állapotának megőrzése kizárólagosan önkormányzati feladat - fogalmazott a politikus. - Ennek a hídnak a rendbetétele jóval nagyobb összegbe került, ezért volt arra szükség, hogy az önkormányzat is hozzátegyen forrást - jegyezte meg.

közösség

további frisss

lap tetejére