„Jobban is kellene vezetni" – változhat a B kategóriás jogsi megszerzése

• 2023. július 11., kedd •
Lázár János szerint szükséges a KRESZ felülvizsgálata.
„Jobban is kellene vezetni – változhat a B kategóriás jogsi megszerzése

Lázár János építési és közlekedési miniszter is megszólalt az Árpád hídon történt tragédia kapcsán, mikor is egy illegális gyorsulási verseny közben egy Mercedes sportautó sofőrje elvesztette uralmát az autó felett, majd a szalagkorlátot átszakítva elgázolt egy biciklist, aki az életét vesztette. A tárcavezető kifejtette, hogy a magyar utakon a balesetek 60 százalékát a rossz járművezetői döntések okozzák - írja a Mandiner. A gázolással kapcsolatban megjegyezte:

„gyilkosságnak tartom”.

A Világgazdaság tudósítása szerint Lázár megjegyezte, ha az érintették betartották volna az érvényes szabályokat, a tragédia nem következett volna be. Kijelentette, a konkrét esettől függetlenül az Építési és Közlekedési Minisztérium megkezdte a KRESZ felülvizsgálatát a Belügyminisztériummal közösen. Az átalakítást ősszel társadalmi egyeztetésre bocsátják. 

Lázár János szerint a közlekedési jogszabályok módosítására azért van szükség, mert egyszerűen nem adnak választ az elmúlt húsz évben megváltozott közlekedési rendre, külön kiemelte a budapesti közlekedési helyzetet. Úgy fogalmazott, hogy a KRESZ jelen állapotában nem alkalmas arra, hogy mindenkinek helyet csináljon az utcán, márpedig ezt a szempontot érvényesíteni kell a szabályozásban. 

Modern, innovatív KRESZ-re van szükség, nem pedig olyan megközelítésre, hogy a közlekedés melyik szereplőjét támogatjuk, és melyiket nem”

 – húzta alá. 

Nyitókép: MTI/Komka Péter
Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére