Jobb, ha mindenki odafigyel: újabb adathalász üzenet jelent meg a Messengeren

• 2023. szeptember 08., péntek •
Új adathalász módszer jelent meg egy üzeneten keresztül. Ennek lényege, hogy ismerőseink Messengerén keresztül olyan üzenetet érkezik, amelyben az áll, hogy letiltották a felhasználó Facebook-fiókját és szüksége van egy kódra, hogy visszakaphassa.
Jobb, ha mindenki odafigyel: újabb adathalász üzenet jelent meg a Messengeren

A Facebook–fiókot feltörni kívánó csalók legújabb módszere, hogy a Messengeren keresztül támadják a gyanútlan felhasználókat. Módszerük lényege, hogy áldozatuk ismerősei közül kiválasztanak egyet, majd profiljukat klónozzák vagy feltörik profilját, és arról üzennek kiszemeltjüknek - írja az Index.

Elég hatékonynak bizonyul a módszer, mivel egy átlagos felhasználó nem feltétlenül ellenőrzi a küldő valódiságát – pláne, ha egy ismerősétől kapja az üzenetet.

Az üzenet arról szól, hogy a facebookos ismerőst letiltották, és ahhoz, hogy visszakapja fiókját, öt baráttól meg kell szereznie az ehhez szükséges ellenőrző kódot, amit a Facebook küld – írja az RTL.

Ha ilyen üzenetet kapunk, kezdjünk gyanakodni, és semmiképp se küldjük el a kérdéses felhasználónak az sms-ben kapott kódot.

A csalókat könnyen lebuktathatja, hogy üzeneteiket fordítóprogram segítségével írták át magyarra, ugyanis az üzenetben a megtévesztők gyakran tegezésről magázásra váltanak.

Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére