Jelentős erősítés az SZKKA-ban - Lehullt a lepel, bemutatták Dombi Lucát

• 2023. február 02., csütörtök •
Hivatalosan bemutatta az SZKKA a sajtó nyilvánossága előtt új szerzeményét, Dombi Lucát, és a vezetőség egyúttal bejelentette azt is, hogy Szmolek Apollóniával szerződést hosszabbított.
Jelentős erősítés az SZKKA-ban - Lehullt a lepel, bemutatták Dombi Lucát


Talán még a Komáromot is meglepte múlt hétvégén az SZKKA azzal, hogy nevezte a 26-28-as vendég győzelmet hozó rangadóra a korábbi NB I.-es játékost, Dombi Lucát, akit szerdán délelőtt hivatalosan is bemutatott a szombathelyi klub vezetése.  A 27 éves beállóval egyértelműen nagy halat fogott a vasi együttes.

– Kijelenthetjük, hogy egy világhírű játékos érkezett Szombathelyre Dombi Luca személyében – emelte ki Dr. Hende Csaba, az SZKKA tiszteletbeli elnöke. – Luca 2014-ben részt vett a junior vb-n, 2016-ban pedig Kim Rasmussen irányítása alatt bemutatkozott a felnőtt válogatottban és az Eb-n tagja volt a nemzeti csapatnak. Az, hogy Luca hozzánk kerülhetett, egyértelműen Pődör Zoltán szemfülességét dicséri.

A szombathelyiek ügyvezető elnöke elmondta, a szezon elején kiesett két tapasztalt légiós – Elena Livrinikj és Milica Raicevic – hiánya érződött a csapat teljesítményén, hiszen éppen a rutin hiányzott leginkább az együttes játékából. Bár a fiatalok előtt hosszú és sikeres pályafutás állhat, de jelenleg olyan komoly teher hárul rájuk, amivel nem mindig tudtak megbirkózni. Pődör Zoltán hozzátette, Dombi Luca és a klub gyakorlatilag azonnal egymásra talált. 

– Lehet tanulni a fiataloknak Lucától, ez már kiderült a Komárom ellen is, rutinjával mérkőzéseket dönthet el – fogalmazott Pődör Zoltán vezetőedző.

A beálló tavaly még az élvonalbeli Kisvárdán játszott, szezon végén azonban úgy döntött, a civil életre igyekszik fókuszálni.

– Szerettem volna Mosonmagyaróvárra költözni a páromhoz, de aztán Zoli telefonja nagyon meglepett, persze pozitív értelemben – vette át a szót Dombi Luca. – Örülök, hogy Szombathelyre kerültem, mert olyan jövőképet vázoltak fel előttem, ami alapján      mindenképpen sikeres lehet a csapat. Egyetlen cél a feljutás, ami szerintem meg is lesz, ezért harcolunk majd – szögezte le Luca, aki szezon végéig kötelezte el magát.  

A gárda egyik legnagyobb tehetségével, Szmolek Apollóniával a következő idény végéig hosszabbított szerződést a klub.  

– Örülök, hogy folytathatom a munkát, igaz, sokat kell még fejlődnöm védekezésben és támadásban is. Nagyon jó az az irány, amelynek mentén haladunk az NB I felé – zárta a sajtótájékoztatót Szmolek Apollónia.

Forrás: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére