Játék, sport, kirándulás, főzés: aktívak a szombathelyi nyugdíjasok

há • 2023. szeptember 08., péntek •
Színes, változatos programok várják az időskorúakat a Vas Vármegye És Szombathely MJV Nyugdíjas Szövetsége szervezésében. Elnökük, Molnár Árpád a legutóbbi civil sajtóreggelin ismertette a részleteket.
Játék, sport, kirándulás, főzés: aktívak a szombathelyi nyugdíjasok

Közel harminc nyugdíjasszervezetet tömörít a szövetség, nagyrészt szombathelyieket, de sok vidéki klub is tagjuk. A programjaikat úgy szervezik, hogy arról a tagszervezeteket informálják, de megtudtuk, hogy szívesen látják azokat az idős érdeklődőket is, akik még nem csatlakoztak ezekhez. A szeptember sűrű hónap számukra.

Kikapcsolódást, játékot és versengést ígérnek a szövetség programjai. Szeptember 8-án, pénteken játékos sportvetélkedőt tartanak az Aranykorúak Sport Egyesületével közösen, a helyszín a Sportliget. Egy héttel később, szeptember 15-én, pénteken a városi nagytakarításban is részt vesznek: hívják, buzdítják a nyugdíjasokat, hogy kapcsolódjanak be a városszépítésbe. Szeptember 16-án, szombaton rendezik az Ilauszki emlékversenyt, amelynek házigazdája a Határőr Nyugdíjasok Egyesülete. Helyszíne a söptei sportpálya. Ugyancsak itt, Söptén lesz a Piknik főzőverseny, amelyre szeptember 22-én várják a 3 fős csapatokat. Szeptember 26-án - az augusztusi kirándulás sikerén felbuzdulva - megismétlik a muraszombati-őrségi buszos túrájukat.

Bővebb információ mindezekről a szövetségtől kérhető.
 

közösség

további frisss

lap tetejére