Jászapáti Petra Európa-bajnoki bronzérmes 1000 méteren! Megvan az első magyar érem a Liu-korszak után is

mandiner.hu • 2023. január 15., vasárnap •
Fantasztikus! Megvan az első magyar Eb-érem a gdanski rövidpályás Európa-bajnokságon. Itt a cáfolat a kétkedőknek a Liu fivérek utáni korszakra, vagyis nem maradtak érem nélkül a magyarok az országváltó testvérpár sikerkorszakát követően sem. Jászapáti Petra 1000 méteren nagyszerű versenyzéssel nyert bronzérmet.
Jászapáti Petra Európa-bajnoki bronzérmes 1000 méteren! Megvan az első magyar érem a Liu-korszak után is

Megvan az első magyar Eb érem a rövidpályás gyorskorcsolya Eb-n, a Liu fivérek nélkül is! - írta meg a mandiner.hu.

Fantasztikus! Megvan az első magyar Eb-érem a gdanski rövidpályás Európa-bajnokságon, nem maradtak érem nélkül a magyarok a Liu fivérek nélkül sem.

Jászapáti Petra nagyszerű versenyzéssel szerezte meg pályafutása első Eb-érmét, egy értékes bronzot, amely már régóta érett számára. Világkupa győzelme volt már a magyar olimpiai bronzérmesnek, aki tavaly Pekingben tagja volt a vegyes váltónak, de a szakma az egyéni érmet várta tőle nagyon és nem is kellett tovább várakozniuk, hiszen a mai 1000-es döntő elhozta ezt számára. 

A versenyszámot a belga Hanne Desmet nyerte, meglepetésre legyőzve az abszolút esélyes holland Suzanne Schultingot.

A német Anna Seidel a döntőben kicsúszott és így kiszállt a versenyből.

Somodi Maja a B-döntőben a nagyszerűen szerepelt, végül a nyolcadik helyen zárt.

Ezzel nem szakadt meg a remek sorozat: a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott 2006 óta minden Európa-bajnokságon szerzett érmet.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, GDANSK Nők. 1000 m. Európa-bajnok: Hanne Desmet (Belgium) 1:32.443, 2. Suzanne Schulting (Hollandia) 1:32.524, 3. Jászapáti Petra (Magyarország) 1:32.64

A magyar vegyesváltó a Bácskai Sára, Kónya Zsófia, Nógrádi Bence és Toboroz Dániel összeállításban megnyerte e B döntőt és így az ötödik helyen zárt, amelyik versenyszámot a holland egység nyerte az Eb-k történetének első ízben megrendezett vegyesváltójában. 

A Mandiner olvasók eddig elsöprő többséggel szavaztak arra, hogy lesz magyar érem az Eb-n a Liu-fivérek utáni korszakban is, nekik lett igazuk. 

A nyitóképen:  A holland Suzanne Schulting (b) és Jászapáti Petra a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság női 1000 méteres versenyének elődöntőjében a lengyelországi Gdanskban, a Hala Olivia sportcsarnokban 2023. január 15-én.MTI/Illyés Tibor

közösség

további frisss

lap tetejére