Itt az MLSZ viszontválasza az UEFA-nak a történelmi jelkép ügyében

• 2023. március 23., csütörtök •
Az UEFA mégsem engedélyezte a Nagy-Magyarország-jelkép használatát, az MLSZ most reagált.
Itt az MLSZ viszontválasza az UEFA-nak a történelmi jelkép ügyében

Mint arról a Mandiner is beszámolt, az UEFA azt írta, hogy nem engedélyezte a jelkép használatát az általa szervezett meccseken. Az MLSZ korábban azt írta, hogy az európai szövetség engedélyezte a jelkép használatát - írja a Mandiner.

Az UEFA friss nyilatkozatára reagált szerda este az MLSZ, álláspontjuk szerint nincs ellentmondás a két nyilatkozat között.

Az MLSZ engedélyezi a rasszista és politikai tartalom nélküli molinó bevitelét, a nemzetközi szervezetek pedig továbbra is tiltják a rasszista vagy politikai üzenetet hordozó molinókat”.

„Az MLSZ döntéséről van szó, azaz nem állítottuk és most sem állítjuk, hogy az UEFA engedélyezte, vagy konkrétan tiltotta a drapéria bevitelét. Kijelentettük és most is kijelentjük, hogy mindkét szervezet (és az MLSZ is) továbbra is elítéli a diszkrimináció minden formáját és harcolni fog a rasszista, kirekesztő vagy politikai üzenetekkel szemben. Ugyanakkor az MLSZ a két szervezet írásos nyilatkozata ismeretében úgy ítéli meg, hogy a szövetség álláspontját a szervezetek érdemben nem vitatták és nem cáfolták, ezért a szövetség az általa előírt feltételeknek megfelelő drapériát beengedi a stadionba a következő két mérkőzésre, azzal a meggyőződéssel, hogy a fegyelmi vétséget eredményező egyértelmű vagy rejtett üzenetek kizárása esetén nem lesz megalapozott fegyelmi eljárás a kizárólag a térképet ábrázoló drapériák kihelyezésével kapcsolatosan.

Úgy gondoljuk, hogy a fentiek egyértelműek, megalapozottak és szabálykövetőek, és a FARE, az UEFA és az MLSZ is megfelelő körültekintéssel állt hozzá a kérdéshez” – írja közleményük.

Megjegyezték, hogy a román szövetséggel való együttműködést korrektnek tekintik, és a jövőben is törekszenek a jó viszony megőrzésére

ugyanakkor nyilvánvaló, hogy a kérdésbe való beavatkozása illetéktelen és megalapozatlan”.

Nyitókép: MTI/AP/EPA/Pool/Illyés Tibor. Illusztráció.

közösség

további frisss

lap tetejére