Iszlám háborútól tartanak Németországban a palesztinpárti tüntetések miatt

index.hu • 2023. november 06., hétfő •
Napok óta iszlamista és antiszemita felvonulások ráznak meg több európai országot. Németországban az esseni tüntetés különösen sokkoló volt. A legradikálisabb iszlamisták a Gázával való szolidaritás ürügyén gyűltek ott össze, majd a dolgok elfajultak: az ISIS-ra és a tálibokra emlékeztető zászlókat lengetve a kalifátus kikiáltására szólítottak fel Németországban.
Iszlám háborútól tartanak Németországban a palesztinpárti tüntetések miatt

Szakértők szerint világos, hogy sok állítólagos palesztinbarátot nem Gáza, hanem a vallási háború érdekel. A radikális iszlamisták a közel-keleti háborút ürügyként használják fel hatalmuk kiterjesztésére - írja cikkében az index.hu.

A BILD Eran Lahavot, az Izraeli Védelmi és Biztonsági Fórum nevezetű agytröszt iszlamista szakértőjét kérdezte erről. Lahav évek óta tanulmányozza az iszlamista csoportokat, és folyékonyan beszél arabul.

Ő úgy látja, hogy az iszlamisták ismét erősödnek – többek között Európában és Németországban. A radikalizálódás új hullámának kiindulópontja pedig nem más, mint a Hamász október 7-i izraeli mészárlása.

A terroristák inspirálják egymást

– magyarázza Lahav. Szerinte a Hamászt az ISIS inspirálta az Izrael elleni támadásra. Most az ISIS használja fel a Hamász-támadást arra, hogy új támogatókat szerezzen, és mozgósítsa tagjait.

Az ISIS, az Al-Kaida és más csoportok már a közösségi hálókon is a zsidók és keresztények elleni lázadásra szólítanak fel

– figyelmeztetett, hozzátéve: kifejezetten a keresztényeket is célba veszik, „keresztes lovagoknak” bélyegezve őket.

„Nem palesztin háború, hanem iszlám háború”
A szakértő óva int attól, hogy alábecsüljük a palesztin szolidaritás álcája alatt zajló tüntetéseket.

Hallgassák meg, mit kiabálnak a németországi tüntetéseken. Igen, azt hallják, hogy »Szabad Palesztinát«. De ez több ennél. Azt kiabálják, hogy Takbir és Allahu Akbar

– mondta Lahav, hozzáfűzve:

Világossá teszik, hogy számukra ez nem palesztin háború, hanem iszlám háború. Számukra Izrael csak az első lépés ebben a háborúban. Izrael ennek a háborúnak a frontvonala, utána következik a többi.

Olyan támadás jöhet, amire még nem volt példa

Lahav megfigyeli a különböző terrorszervezetek kiadványait is, és megállapítja az erőszakra való felhívások tömeges növekedését. Az ISIS és társai magazinjaikban egész listákat tesznek közzé arról, hogyan lehet ártani a zsidóknak, de a keresztényeknek is. Felszólítanak zsidó és keresztény nagykövetségek megtámadására, zsinagógák felgyújtására és üzletek megtámadására.

AZ ISZLAMIZMUS ÉS TERRORIZMUS SZAKÉRTŐJE ARRA IS FIGYELMEZTET, HOGY A HAMÁSZ IZRAEL ELLENI TERRORJÁNAK MINTÁJÁRA EURÓPÁBAN IS TÖRTÉNHETNEK TÁMADÁSOK.

Ezt azzal magyarázta, hogy a radikális iszlamisták látják a Hamász Izrael elleni támadásának hatását. Szerinte ebből a terroristák erőt merítenek, és akár európai városokat is támadhatnak, bár nem úgy, mint Izraelben.

Nem csak késsel támadhatnak emberekre, vagy elgázolhatnak járókelőket, hanem valami mást is tehetnek. Egy olyan támadást csinálhatnak, amelynek célja, hogy megrázza a társadalmat

– mondta.

Az iszlamisták számára világos, hogy egyetlen támadás nem elég ahhoz, hogy megvalósítsák a kalifátusról szőtt álmukat. A terroristák hosszú távon gondolkodnak szerinte.

Nem úgy gondolkodnak, mint mi. Más a logikájuk. Minden szimbolikus. Amikor végrehajtanak egy támadást, például Berlinben, az azt szimbolizálja, hogy megtámadták Európa legfontosabb gazdaságának fővárosát

– vélekedett.

Az elmúlt hetek eseményei világossá tették szerinte, hogy az iszlamista csoportok arra használják fel az Izrael–Hamász háborút, hogy harcra hívjanak a szabad Nyugat ellen. Már nem csak Izraellel foglalkoznak.

Amikor a Hamász és más terrorszervezetek dzsihádot hirdetnek, az nemcsak a zsidók, hanem az egész nyugati világ ellen is irányul

– mondta Lahav. 

Fotó: Anadolu Agency / Getty Images Hungary

közösség

további frisss

lap tetejére