Ismét megmozdult Herény: a Tulipán utcai játszótérért fogtak össze

vaol.hu • 2023. július 02., vasárnap •
Régóta példaértékű az az összefogás, ami a herényieket jellemzi: a herényi virágút is civilek kezdeményezéséből nőtte ki magát, most a Tulipán utcai játszótér fejlesztéséért rendeztek jótékonysági pikniket az itt élő anyukák.
Ismét megmozdult Herény: a Tulipán utcai játszótérért fogtak össze

Talán nem túlzás azt mondani: megunták a herényi édesanyák, hogy az önkormányzati intézkedésekre várjanak, helyette kezükbe vették az ügy intézését és példaértékű összefogással jótékonysági pikniket rendeztek pénteken délután a Tulipán utcai játszótér bővítéséért. Növényekből kerítést, mérleghintát, mászókát, kosárpalánkot és a homokozó fölé árnyékolót is álmodtak. Több mint tíz anyuka "dobta be magát" és mozgatott meg mindent az ügy érdekében - tudta meg a vaol.hu Kiss Enikőtől, a rendezvény egyik szervezőjétől. 

- Nyilván nem mindenki szeret kérni, de most muszáj volt - mondta mosolyogva kérdésünkre Kiss Enikő, majd a pozitív tapasztalatokról beszélt: - Sokan hívtak engem és más anyukákat, hogy szeretnének hozzájárulni a rendezvényhez. A tűzoltók is azonnal elfogadták a meghívásunkat, a légvárat is adományból kaptuk. Rengeteg süti van, nyilván ezeket meg kellett vásárolni vagy meg kellett sütni, de szinte minden, ami itt látható, az vagy az anyukák vagy egy jóakaró adománya - tájékoztatott Kiss Enikő. 

A Szombathely Crushers Amerikai Football Egyesület bemutatót tartott, de emelőkocsit, rendőrautót, tűzoltóautót is láttunk. Az egyik nagy, országos hálózattal bíró sportkereskedő áruház és egy vépi szállítmányozó cég zászlói is kint lengtek a szélben, jelezve: ők is a kezdeményezés mellé álltak. Mint ahogy a tervezett kerítéshez babérfelajánlások is bőven érkeztek kertészetektől.

Herény önkormányzati képviselője, Horváth Gábor a háttérből szintén segítette a piknik előkészítését. Nemcsak a padok pakolásában és támogatók toborzásában jeleskedett, hanem félmillió forint felajánlást is tett képviselői fizetéséből. - Sajnos megszűnt a képviselői keret, amiből a városrészek önkormányzati képviselői támogathattak korábban fejlesztéseket, civil kezdeményezéseket. Ám úgy gondolom, továbbra is fontos a társadalmi szerepvállalásunk, ezért fizetésemből 500 ezer forintot ajánlottam fel, amiből egy új mérleghintát, az anyukáknak pedig egy asztalt és hozzá padot fogok vásárolni - mondta el Horváth Gábor.

- Hároméves kisfiunkkal szinte mindennap kijárunk a Tulipán utcai játszótérre, így született a barátság az anyukák között, majd az elhatározás, tegyünk valamit közösen - ezt már Popovics-Farkas Anna mondta el. - Islert, linzert, sós és aprósüteményeket sütöttünk, jómagam készítettem vegán muffint, hoztunk különböző üdítőitalokat és limonádét is. Szeretnénk, ha két-három játékra összegyűlne a pénz. 

A rendezvényen láttuk Kocsis Gergőt, a szombathelyi Fidelitas elnökét, László Győző alpolgármestert és Illés Károly frakcióvezetőt is. Utóbbi érdeklődésünkre arról tájékoztatott: - Nagyon jó ötletnek tartom, amikor egy városrész és az ott lakók megmozdulnak egy fejlesztésért. Az ugyanakkor szomorú, hogy a városvezetés és az önkormányzat nem valósítja meg azokat a fejlesztéseket, amiket a körzetes képviselő szorgalmaz - hallottuk Illés Károlytól, aki természetesen maga is hozzájárult a játszótér bővítéséhez. Vitán felül áll: a program megmozgatta a környéket, egymás után érkeztek a kisgyerekes családok a jótékonysági piknikre.

Képek: Facebook

közösség

további frisss

lap tetejére